facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-10-24
Vizualizari: 2696
Comentarii: 0
Biosept gel

Gelul Biosept este conceput prin asocierea de uleiuri esenţiale cu plante medicinale şi propolis pentru obţinerea unui efect antiacneic, recomandat în infecţii şi inflamaţii ale pielii, acnee, furunculoză.

Rădăcina de brusture din compoziţia gelului este cunoscută tradiţional pentru tratamentul acneei, dar s-au realizat şi câteva studii care demonstrează efectul pozitiv al acestuia în cazul acneei, mai ales de cea de tip inflamator. Principiile active responsabile de acţiunea anti-acneică şi antiinflamatoare sunt poliacetilenele şi arctigenolul.

Mugurii de plop sunt surse de propolis vegetal cu acţiune antiseptică şi antiinflamatoare. Potenţialul antibacterian şi antiinflamator este conferit în primul rând de derivaţii acidului cafeic, care suprimă sinteza de mediatori ai inflamaţiei.

Au fost izolate câteva substanţe din propolis cu rol antiiflamator: acidul cafeic, cvercetin, naringenina, esteri ai acidului cafeic. Aceşti compuşi contribuie la suprimarea sintezei de prostaglandine şi leucotriene din macrofage, inhibând activitatea mieloperoxidazei, NADPH-oxidazei, ornitin-decarboxilazei şi tirozin-protein-kinazei. Unii cercetători au atribuit activitatea antiinflamatoare a propolisului şi altor compuşi, cum ar fi: acidul salicilic, apigenina, acid ferulic, galangin.

Aloe vera conţine un polizaharid, glucomanan, similar cu guma guar, care se crede că contribuie în mare parte la efectul emolient şi cicatrizant. Se utilizează ca şi cicatrizant eficient în diverse răni şi traume superficiale ale pielii. Studiile in vitro au arătat că manoza din Aloe aliatul sistemului imunitarstimulează macrofagele din ţesuturile distruse cu scopul de a produce citokine, care intervin în fazele vindecării. La procesul cicatrizant mai participă şi vitamina E, C cu proprietăţi antioxidante şi stimulatoare a producţiei de colagen.

Studiile au arătat că uleiul esenţial de ti-tree combate acneea în mod similar cu peroxidul de benzoil (agent anti-acneic) şi are mai puţine reacţii adverse decât acesta. Acesta reduce numărul leziunilor inflamate sau neinflamate din acnee.

Ştiaţi că uleiul esenţial de lavandă este unul dintre cele mai puternice uleiuri volatile cu efect bactericid asupra patogenului producător de acnee, distrugându-l în 5 minute de la contactul cu acesta? Uleiul volatil conţine în principal linalool care este responsabil de acţiunea antibacteriană.

Uleiul esenţial de geraniu, pe lângă efectele antiseptice, mai are proprietăţi astringente asupra pielii, astfel poate reduce prezenţa ridurilor prin înăsprirea pielii feţei, prin aceasta întârziind unele dintre efectele îmbătrânirii premature şi oferind un aspect plăcut.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri