×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Biosept gel de mâini dezinfectant

Articole

antibacterialDezinfectarea mâinilor joacă un rol important în răspândirea virușilor, bacteriilor și fungilor. Printre substanțele antiseptice naturale se numără alcoolul și uleiurile esențiale. Alcoolul etilic este cel mai folosit dezinfectant pe scară largă.

Studiile au arătat că utilizarea unui dezinfectant de mâini pe bază de etanol are ca rezultat igiena și reducerea infecțiilor bacteriene, fungice și virale. Activitatea antimicrobiană a alcoolilor poate fi atribuită capacității lor de a denatura și a coagula proteinele. Celulele microorganismelor sunt apoi lizate, iar metabolismul lor celular este perturbat. Soluțiile alcoolice conținând 60% până la 85% etanol sunt cele mai eficiente.

O parte din uleiurile esențiale existente în natură sunt recunoscute pentru proprietatile dezinfectante, antiseptice, antibacteriene si antivirale. Un astfel de exemplu este uleiul esențial de cuișoare și eugenolul – care au dovedit acțiune antivirală împotriva virusului gripal A. Eugenolul acționează prin inhibarea activității neuraminidazei – o enzimă aflată pe suprafața virusurilor gripale, cu rolul de a elibera virusul din celula gazdă – în celulele expuse la virus, astfel acesta împiedică răspândirea virusului.biosept

Aceste substanțe se regăsesc asocite în produsul biocid, Biosept gel de mâini dezinfectant, cu acțiuni bactericide și virucide (includiv Coronavirus) dovedite. Are un efect puternic datorită uleiurilor esențiale și conținutului de alcool 70%. Formulă cu uscare rapidă, catifelează mâinile datorită glicerinei și gelului de aloe vera, nu usucă pielea.

 

1.Gold NA, Avva U. Alcohol Sanitizer. In: StatPearls. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2020.

2.Vimalanathan, Selvarani, and Hudson, James. “Anti-influenza virus activity of essential oils and vapors.” American Journal of Essential Oils and Natural Products, vol. 2, no. 1, 2014, pp. 47-53.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.