facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-11-18
Vizualizari: 1872
Comentarii: 0
BIOSEPT FORTE – antiviral natural

Antiviral natural

Întâmpinăm sezonul rece cu un nou produs 100% natural - BIOSEPT FORTE, capsule moi. Are în compoziție uleuri esenţiale pure cu acțiune antivirală demonstrată: ulei esențial de roiniță, copaiba, rozmarin, palmarosa, niaouli, mentă, tămâie, scorțișoară și  ghimbir.

Uleiul esenţial de roiniţă a demonstrat în studii că are proprietăți antivirale puternice, acționând în diferite etape ale ciclului de replicare a virusului gripal. Intervine atât în etapa de pre-infecție a celulelor, cât şi în cea de post-infectie, în plus are şi un efect virucid direct prin degradarea structurala a virusului gripal. [1]

Uleiul esenţial de rozmarin şi cel de mentă, binecunoscute ca remedii în virozele respiratorii, atacă virusurile încă din fazele incipiente ale infecției, şi anume înainte de pătrunderea acestora în celula gazdă. [2]

Uleiurile esenţiale de palmarosa şi tămâie acţionează ca agenţi antivirali şi imunostimulenţi în cazul infectiilor respiratorii viralcapsule moie.

Eucaliptolul (1,8-cineol) din uleiul esenţial de niaouli acţionează împotriva virusurilor ce produc infecţii respiratorii cronice.

Ghimbirul contribuie la eliminarea virusurilor, descongestionează căile respiratorii, ameliorează durerea în gât, favorizează expectorația și fluidificarea secrețiilor, contribuind astfel la eliminarea tusei. Un studiu din anul 2013 a arătat că ghimbirul are efecte antivirale asupra virusului respirator sincițial și acționează prin inhibarea ataşării virusului şi internalizarea lui, atât la nivelul celulelor din tractul respirator superior, cât şi la nivelul tractului respirator inferior. [4]

Uleiul esenţial de copaiba, extras din rășina copacului cu același nume care vegetează în pădurile umede din America de Sud, a fost folosit pe scară largă de către popoarele native americane ca un antiinflamator foarte puternic, inclusiv în cazul infecţiilor bronhopulmonare.

Uleiul esențial de scorțișoară, acționează împotriva virusului gripal A in vitro și in vivo, arată un studiu publicat în anul 2007. La șoarecii infectați cu virusul gripal, administrarea uleiului esențial a condus la creșterea ratei de supraviețuire până la 100%, față de 20% rata de supraviețuire lotului martor, fără tratament. [4]

BIOSEPT FORTE, capsule moi se administrează adulților și copiilor peste 12 ani începând de la primele simptome de viroză respiratorie. În prima zi se ia câte 1 capsulă de 6 ori pe zi. În a doua zi, câte 1 capsulă de 5 ori pe zi. În a treia zi, câte 1 capsulă de 4 ori pe zi, iar din a patra zi, câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, până la 8 zile.

1. G. Pourghanbari et al. Antiviral activity of the oseltamivir and Melissa officinalis L. essential oil against avian influenza A virus (H9N2). VirusDis. (April–June 2016) 27(2):170–178.

2. A Schuhmacher, J Reichling, P Schnitzler. Virucidal effect of peppermint oil on the enveloped viruses herpes simplex virus type 1 and type 2 in vitro. Phytomedicine. 2003;10(6-7):504-10.

3.Chang JS, Wang KC, Yeh CF, Shieh DE, Chiang LC. Fresh ginger (Zingiber officinale) has anti-viral activity against human respiratory syncytial virus in human respiratory tract cell lines. J Ethnopharmacol. 2013;145(1):146–151.

4.K.Hayashi et al. Inhibitory effect of cinnamaldehyde, derived from Cinnamomi cortex, on the growth of influenza A/PR/8 virus in vitro and in vivo. Antiviral Res. 2007 Apr;74(1):1-8

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri