×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Biomicin urinar + Diurosept ceai

Sfaturi Practice

Biomicin urinar, capsule moi, este un produs natural din uleiuri esenţiale care combat microorganismele patogene răspunzătoare de infectii ale tractului uro-genital. Acest produs se poate asocia cu ceaiul Diurosept pentru obţinerea unor efecte dezinfectante urinare şi antiinflamatoare mai puternice.

Ştiaţi că studiile au arătat că uleiul esenţial de oregano poate fi o alternativă naturală în cazul candidozei, deoarece inhibă dezvoltarea patogenului Candida albicans, iar zonele de inhibiţie au fost similare cu cele ale nistatinei (antifungic standard)? Activitatea antifungică este atribuită în principal conţinutului în carvacrol a uleiului esenţial.

Uleiul esenţial de ienupăr conţine α-pinen, sabinen cu acţiune antimicrobiană pe numeroşi agenţi patogeni de origine bacteriană şi fungică producători de infecţii urogenitale. Mecanismul de acţiune antimicrobian al principiilor active nu este pe deplin înţeles, dar se speculează că implică dezintegrarea membranei bacteriene de către compuşii lipofilici.

Uleiul de scorţişoară este activ atât pe bacteriile Gram-pozitive, cât şi pe bacteriile Gram-negative, care colonizează tractul uro-genital, prin conţinutul de aldehidă cinamică şi eugenol. Acestea au efect sinergic la asocierea cu carvacrolul şi timolul, din uleiurile esenţiale de cimbru şi oregano, facilitând dezintegrarea membranei externe a bacteriei Escherichia coli şi distrugerea ei.

Pe lângă efectul antibacterian cunoscut, s-a determinat activitatea antifugică a uleiului esenţial de cimbru asupra tulpinilor de Candida. Timolul, carvacrolul, p-cimenul şi uleiul esenţial de cimbru au acţiune antifungică marcată, prin distrugerea directă a membranei citoplasmatice, care acţionează ca un solvent pentru membrană. În plus, asocierea timolului cu p-cimen (din uleiul volatil de oregano şi ienupăr) sau timolului cu 1,8-cineol (din uleiul volatil de oregano şi scorţişoară) a condus la un sinergism al activităţii antifungice.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.