facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-01-17
Vizualizari: 848
Comentarii: 0
Beneficiile uimitoare ale teiului

Teiul este una dintre cele mai apreciate plante medicinale de la noi din țară. Parfumat, aromat, ceaiul din această plantă medicinală este perfect în serile de toamnă-iarnă, căci liniștește, încălzește și induce somnul. Dar teiul are multiple alte beneficii și utilizări, datorită proprietăților lui antiinflamatoare, antiseptice, emoliente, sedative și sudorifice.

ceai medicinalBun în răceală și gripă

Ceaiul de tei este de mare ajutor în răceală și gripă, căci reglează temperatura corpului, stimulează transpirația, eliminarea toxinelor și scade febra. În același timp, calmează durerile de cap, de gât și scade presiunea la nivelul sinusurilor atunci când e folosit în cadrul inhalațiilor cu aburi.

Tratează tusea seacă

Datorită mucilagiilor din compoziție, ceaiul de tei acționează ca un balsam ce combate uscăciunea și iritația mucoaselor, are efect calmant, antispastic, relaxează musculatura bronșică. Dacă adaugi în el și o linguriță de miere, efectul este amplificat deoarece și mierea creează un strat protector pe mucoasa gâtului, având efect cicatrizant, vindecător.

Se folosește în insomnii

Ceaiul de tei este celebru pentru efectul său calmant, sedativ, fiind remediul ideal pentru cei care au probleme cu somnul. Se poate combina cu flori de valeriană, de roiniță, de mușețel sau de passiflora.

Reduce stresul

Reduce stările de surescitare, de tensiune psihică, tulburările cardiace pe fond nervos. Toate acestea grație unui compus numit farnesol, care conferă florilor de tei proprietăți sedative. O cană cu ceai cald și aromat de tei ajută la inducerea unei stări de liniște, de bună dispoziție, și scade tensiunea arterială.

Previne problemele la stomac

Potrivit studiilor, o cană de ceai băută după cină nu doar că induce somnul, dar îmbunătățește și procesul de digestie. În caz de indigestii, se recomandă amestecul de tei cu mentă, ghimbir și mușețel.

Are efect diuretic

Ajută la eliminarea retenției de apă din corp, fiind astfel indicat în curele de slăbire. Ceaiul de tei este recomandat și persoanelor care se confruntă cu afecțiuni renale, căci previne formarea pietrelor la rinichi.

Prieten cu pielea

Infuzia din flori de tei, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, previne îmbătrânirea pielii și combate ridurile, cicatrizează eczeme sau urme lăsate de acnee atunci când îți tamponezi periodic fața cu o dischetă înmuiată în ceai. Dacă aceasta este rece, aplicată sun formă de compresă, este un remediu excelent pentru ochii umflați și pentru cearcăne. Poți adăuga infuzie de tei și în apa de baie, având dublu efect: atât calmand, relaxant, cât și asupra pielii.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri