facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-09-09
Vizualizari: 2208
Comentarii: 0
Beneficiile băilor cu plante și uleiuri esențiale

Încă din Antichitate, băile cu plante medicinale erau foarte populare. Oamenii îşi petreceau ore întregi în palatele destinate băilor şi ştiau ce plante să adauge în apă în funcţie de nevoie. Unele sunt bune pentru diverse afecţiuni ale pielii, altele fac minuni în cadrul ritualurilor de înfrumuseţare, altele sunt recomandate în caz de insomnii, stres, răceală sau gripă. Și tu poți să profiți de acest tratament simplu și plăcut.

Nu poți dormi noaptea

Dacă ești stresat, agitat și nu poți să dormi noaptea, o baie caldă, aromată, este cel mai bun leac. Adaugă în apă ceai de tei sau câteva picături de ulei de lavandă, ori de valeriană, pentru efectul lor calmant, liniștitor.

Astenie de toamnă

Cei care suferă de astenie de toamnă, se pot relaxa seara cu băi în care pun ulei de pin (făcut parcă să ne reconecteze cu natura), ulei de mentă (combate oboseala pe fond nervos, migrenele, stresul, depresia și nevralgiile) sau ulei de eucalipt ( ajută la creșterea puterii de concentrare și linișteste în situații de stres și agitație).

Durere de cap

Băile în care pui infuzie de roiniță, valeriană, rozmarin sau lavandă reduc durerea de cap, în special cea cauzată de stres. Tot în caz de stres, fă-ți o baie lungă cu sare de mare și uleiuri esențiale de lavandă, bergamot, lemongrass, care induc o stare liniștitoare. Un răsfăț total! Aceste uleiuri se pot aplica în zona tâmplelor sau la încheietura mâinilor, și inhala, în momentele când te simți stresat și agitat.

Răceală și gripă

Băile cu plante sunt utile și în caz de răceală și gripă. Ele pot fi pregătite adăugând în apă ceai de plante, câteva picături de uleiuri esențiale sau punând un pumn de plante uscate într-un săculeţ pe care îl agăţi sub jetul fierbinte (și îl mai storci din când în când). Ideale pentru afecțiunile respiratorii sunt uleiurile de pin, eucalipt, rozmarin, mentă, sau infuziile de mușețantibacterian naturalel, cimbru, măghiran. Ingredientele active din aceste plante pătrund în organism prin porii pielii. În plus, prin aburul creat, ele ajută la descongestionarea căilor nazale şi la fluidificarea mucusului, combate durerile în gât.

Infecții urinare

Se pot face băi doar de șezut, în caz că suferi de infecții urinare. Baia cu ceai de mușețel are proprietăți calmante pentru mucoasa vaginală. Pentru infuzie, se folosesc 6 linguri de plantă uscată la un litru de apă.
Dacă dorești o alternativă mai rapidă și eficientă de terapie, combinaţia de uleiuri esenţiale din Biomicin Urinar, datorită spectrului larg de acţiune, este de real folos în aceste infecții.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri