×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Beneficii pentru sănătate ale ceaiurilor diuretice

Articole

În colecția ta de ceaiuri de acasă, la care apelezi preventiv, la nevoie, ori doar pentru plăcerea gustului, introdu și un ceai cu proprietăți diuretice! Are beneficii asupra întregului organism, de la combaterea retenției de apă, detoxifiere, până la tratarea infecțiilor de tract urinar. Poți alege dintr-o gamă vastă de plante medicinale cu acest efect.

La ce sunt bune ceaiurile diuretice

 

 • Ajută rinichii să elimine substanțele nefolositoare rezultate în urma metabolismului, susținând, în acest fel, funcția de detoxifiere renală.
 • Sunt tratament de bază în caz de infecții urinare, căci favorizează eliminarea, prin urină, a bacteriilor și împiedică aderarea acestora la mucoasa căilor urinare.
 • În plus, băute regulat, scad concentrația de săruri din urină, astfel, diminuează riscul de sedimentare a acestora, prevenind formarea pietrelor la rinichi.
 • Sunt aliatele siluetei: favorizează eliminarea apei în exces din organism și rezolvă problema acumulării de apă din perioada premenstruală.
 • Ajută în hipertensiune deoarece, odată cu urina, din organism sunt eliminate și sodiul și apa în exces. Astfel, scade presiunea din vasele de sânge.
 • Odată cu apa, organismul elimină și minerale. Însă există plante diuretice care compensează pierderea, deoarece au simultan și acțiune remineralizantă.

 

Cele mai bune plante cu efect diuretic

 

sustine sanatatea aparatului respirator

 • Codițele de cireșe. Sunt printre cele mai cunoscute remedii naturiste cu efect diuretic, antiinflamator. Sunt indicate în infecții urinare, litiază renală și retenție de apă.
 • Mătasea de porumb. Este o excelentă sursă de vitamine (C, E, B6, K), de potasiu și de calciu, având remarcabile proprietăți diuretice, remineralizante. Se folosește cu succes în infecții și inflamații ale căilor urinare (cistită, uretrită, nefrită), în litiază renală.
 • Frunzele de merișor. Conțin o substanță numită arbutină, care le conferă efect diuretic și antiseptic urinar. Consumul a 3 căni de ceai pe zi te ajută să scapi de efectele neplăcute ale cistitei.
 • Coada calului. Şi această plantă are efect diuretic, remineralizant, fiind recomandată în special celor care vor să prevină sau să trateze problemele renale. Susţine funcţia excretorie a rinichilor şi urinarea normală.
 • Urzica. Ceaiul de urzică este și el diuretic, remineralizant, detoxifiant și tonic, grație conținutului bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Ajută la buna funcționare a rinichilor și tractului urinar în general.
 • Socul. Ceaiul de soc un diuretic și laxativ cunoscut din bătrâni, ajută la eliminarea apei din țesuturi și, odată cu ea, a toxinelor din organism.

Specialiștii în fitoterapie au combinat aceste plante (și nu numai) în rețete de ceaiuri sau de capsule cu efect diuretic, antioxidant, de eliminare a microorganismelor patogene din tractul urinar.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.