facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-09-30
Vizualizari: 4571
Comentarii: 0
Beneficii pentru sănătate ale ceaiurilor diuretice

 

În colecția ta de ceaiuri de acasă, la care apelezi preventiv, la nevoie, ori doar pentru plăcerea gustului, introdu și un ceai cu proprietăți diuretice! Are beneficii asupra întregului organism, de la combaterea retenției de apă, detoxifiere, până la tratarea infecțiilor de tract urinar. Poți alege dintr-o gamă vastă de plante medicinale cu acest efect.

 

Ce înseamnă „diuretic”

Produsele considerate „diuretice” au capacitatea de a stimula sau de a spori producția de urină în organism. Acționează în principal prin îmbunătățirea funcționării rinichilor, iar prin urină, se elimină excesul de lichide și de săruri din corp.

 

Ce sunt ceaiurile diuretice

Ceaiurile diuretice sunt infuzii din plante care au puterea de a stimula producția de urină și de a ajuta la eliminarea excesului de lichide din țesuturi. Au efect mai blând decât medicamentele diuretice de sinteză, iar beneficiile lor se produc în mod natural, fără efecte adverse, fără a „deranja” alte procese din organism.

 

Beneficiile ceaiurilor diuretice

 

·   În detoxifiere

Diureticele cresc producția de urină, iar odată cu urina sunt eliminate și toxinele și deșeurile metabolice din corp.

·   Scad retenția de apă din corp

Ceaiurile diuretice sunt aliatele siluetei, pentru că favorizează eliminarea apei în exces din organism și rezolvă problema retenției de apă din perioada premenstruală. Profită de beneficiile ceaiului diuretic atunci când îți simți mâinile și picioarele umflate, grele.

·   În infecții urinare

Sunt tratament de bază în caz de infecții urinare, căci favorizează eliminarea, prin urină, a bacteriilor, împiedicând aderarea acestora la mucoasa căilor urinare.

·   În hipertensiune

Un alt beneficiu al ceaiurilor diuretice e că ajută în hipertensiune deoarece, odată cu urina, din organism sunt eliminate și sodiul și apa în exces. Astfel, scade presiunea din vasele de sânge.

·   Previn formarea pietrelor la rinichi

În plus, băute regulat, scad concentrația de săruri din urină, astfel, diminuează riscul de sedimentare a acestora, prevenind formarea pietrelor la rinichi.

Ține cont că, odată cu apa, sunt eliminate și minerale din corp. Însă există plante diuretice care compensează pierderea, deoarece au simultan și acțiune remineralizantă.

 

Cui sunt indicate remediile diuretice

Pot urma o cură cu ceaiuri diuretice persoanele care suferă de hipertensiune arterială, cele care au insuficiență cardiacă (diureticele ajută la reducerea edemelor și a stresului asupra inimii). Cei care au pietre la rinichi sau sunt predispuși la formareacontribuie la functionarea normala a tractului urinar acestora pot urma un tratament cu diuretice pentru a crește producția de urină și a preveni acumularea de cristale ce devin, apoi, pietre renale.

De asemenea, femeile care înainte de menstruație fac retenție de apă pot apela la beneficiile ceaiurilor diuretice.

 

Cele mai bune plante cu efect diuretic

 

·   Codițele de cireșe

Sunt printre cele mai cunoscute remedii naturiste cu efect diuretic, antiinflamator. Sunt indicate în infecții urinare, litiază renală și retenție de apă.

·   Mătasea de porumb

Este o excelentă sursă de vitamine (C, E, B6, K), de potasiu și de calciu, având remarcabile proprietăți diuretice, remineralizante. Se folosește cu succes în infecții și inflamații ale căilor urinare (cistită, uretrită, nefrită), în litiază renală.

·   Frunzele de merișor

Conțin o substanță numită arbutină, care le conferă efect diuretic și antiseptic urinar. Consumul a 3 căni de ceai pe zi te ajută să scapi de efectele neplăcute ale cistitei.

·   Coada calului

Şi această plantă are efect diuretic, remineralizant, fiind recomandată în special celor care vor să prevină sau să trateze problemele renale. Este cel mai bun ceai pentru rinichi, le susţine funcţia excretorie şi urinarea normală.

·   Urzica

Iată un alt ceai diuretic pentru rinichi! Și ceaiul de urzică stimulează producția de urină, iar pe lângă asta, are efect remineralizant, detoxifiant și tonic, grație conținutului bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Ajută la buna funcționare a rinichilor și tractului urinar în general.

·   Socul

Ceaiul de soc este cel mai bun diuretic și laxativ cunoscut din bătrâni, ajută la eliminarea apei din țesuturi și, odată cu ea, a toxinelor din organism.

Alte plante împotriva retenției de apă sunt păpădia, frunzele de mesteacăn, splinuța, pătrunjelul, osul iepurelui.

 

Specialiștii în fitoterapie au combinat aceste plante (și nu numai) în rețete de ceaiuri sau de capsule cu efect diuretic, antioxidant, de eliminare a microorganismelor patogene din tractul urinar. Un astfel de ceai diuretic conține soc, urzică, sânziene, troscot, pătrunjel, tarhon, splinuță, mesteacăn, brusture, leuștean. E recomandat în inflamații ale căilor urinare și edeme formate din cauza acumulării de apă în țesuturi.

antibacterian natural

În infecții urinare, bea ceai Diurosept, făcut dintr-un mix de 10 plante medicinale, printre care merișor, mesteacăn, ienupăr (care apără organismul de agenți patogeni) și codițe de cireșe, pir, coada calului (care ajută la menținerea sănătății tractului urinar). Alături de ceaiul diuretic, nu uita că ai nevoie de tratament cu antibiotice. Ți le recomandăm pe cele naturale, pe bază de uleiuri esențiale, folosite în cadrul capsulelor Biomicin urinar.

Un ceai pentru rinichi este cel care conține coada șoricelului, mentă, mușețel, osul iepurelui și troscot, combinate și dozate după rețeta originală a celebrului farmacist Andrei Farago. 

Ceaiurile cu efect diuretic se beau în cure de 1-3 luni, sau la nevoie, ori de câte ori te simți umflat și suspectezi o retenție de apă. La fel de bine te poți delecta cu un astfel de ceai bun la gust oricând, preventiv, odată la câteva zile, ca parte a stilului tău de viață. Nu le consuma abuziv, în exces, căci pot duce la dezechilibre electrolitice.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri