facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-02-09
Vizualizari: 596
Comentarii: 0
Beneficii mai puțin cunoscute ale măceșelor

Fructele de măceșe sunt folosite pe scară largă în diferite siropuri, ceaiuri și suplimente vitaminizante, pentru întărirea imunității. Și pe bună dreptate, doarece sunt extrem de bogate în vitamina C (100 g de fructe conțin până la 1.25 g de vitamina C). Pe lângă valoarea lor nutrițională, măceșele au, însă, și alte efecte benefice, mai puțin cunoscute.

ceai la plic

Ce se știe despre măceșe

Măceșele sunt extrem de bogate în vitamina C. Au de 50 de ori mai multă decât lămâile, de 100 de ori mai multă decât cireșele și de 200 de ori mai multă decât merele. În plus, conțin vitaminele A, E, K, P, toată gama B, minerale (calciu, magneziu, fier, mangan, magneziu, potasiu, zinc etc.), polifenoli și bioflavonoide. Toate acestea fac din micuțele fructe o adevărată farmacie la care poți apela oricând cu încredere pentru tratarea și prevenția unor afecțiuni. Ele întăresc imunitatea și revigorează organismul (atunci când se folosesc sub formă de ceai sau extract), au efecte hepatoprotectoare, ajută digestia, scad colesterolul, protejează inima. Dar nu numai atât!

Beneficii mai puțin cunoscute

 

Sunt anticancerigene

Polifenolii din aceste fructe au efect antiproliferativ asupra liniilor celulare canceroase, adică împiedică creșterea celulelor tumorale.

Bune în diabet

Extractul de fructe de măceșe scade nivelul crescut al glicemiei și trigliceridelor serice. În același timp, regenerează celulele pancreatice producătoare de insulină, având efecte antihiperglicemice și antihiperlipidice în caz de diabet.

Combat obezitatea

S-a descoperit un principiu activ nou, denumit trans-tilirozid, care are capacitatea de a scădea greutatea corporală și/sau masa de grăsime viscerală fără să afecteze apetitul. Acesta acționează printr-un mecanism asemănător medicamentelor hipolipidemice (adică prin creșterea metabolismului lipidic în țesutul hepatic).

Se pare că măceșele sunt benefice și pacienților cu osteoartrită, datorită proprietăților lor antiinflamatoare. Potrivit studiilor preparatele naturale cu fructe de măceșe scad inflamația, ameliorează simptomele neplăcute ale bolii (durere, rigiditate) și au îmbunătățit starea generală a bolnavilor, fără să producă efecte adverse.

De ajutor în boli renale și urinare

Datorită efectului lor diuretic, antiinflamator și calmant asupra mucoaselor tractului urinar, măceșele sunt un adevărat medicament natural în caz de insuficiență renală, cistite, calculi la rinichi.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri