facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-23
Vizualizari: 671
Comentarii: 0
Bebe a răcit? Iată cum poți grăbi vindecarea!

Răcelile sunt printre cele mai comune probleme de sănătate ale bebelușilor. Doar în primii doi ani de viață cei mici trec prin circa 8-10 episoade de boală, iar dacă în familie sunt și copii mai mari, care merg la școală sau la grădiniță, numărul acestor episoade poate să fie chiar mai mare. Nu te îngrijora, răcelile nu sunt periculoase! Trebuie doar să le tratezi corect și prompt, pentru a preveni complicațiile. Iar sfatul cel mai important este să cureți cât mai des năsucul micului bolnav.

Nu-l lăsa cu nasul înfundat!plante medicinale

Nasul înfundat îl împiedică pe bebeluș să respire bine, să doarmă și să mănânce. În plus, secrețiile care stagnează pot provoca probleme mai grave, precum otite, bronșiolite. Ai nevoie de un aspirator nazal și de o soluție salină. Aceasta din urmă se găsește în farmacii, sau poate fi preparată în casă, dintr-o ceașcă de apă fiartă și răcită, amestecată cu un sfert de linguriță de sare. Medicii nu recomandă varianta preparată în casă deoarece riști să pui prea multă sare, care „arde” și sensibilizează nările. Pune cu pipeta câteva picături de soluție de la farmacie în fiecare nară, așteaptă puțin să se înmoaie mucusul, apoi extrage-l cu pompița. Se ține apăsat pentru a elibera aerul din pompiță, se introduce vârful în câte o nară și se eliberează ușor, astfel încât mucusul va fi aspirat. Metoda aceasta este una sigură, delicată și igienică.

O altă variantă de a înmuia mucusul și a desfunda năsucul copilului o reprezintă băile cu aburi. Dă drumul la apă caldă în cadă, stai cu bebelușul în aburul format, timp de 5-10 minute.

Alte metode de tratament

Antibioticele și alte medicamente de sinteză nu sunt indicate sugarilor decât în cazuri extreme și doar la recomandarea medicului. În schimb, cel mai bun tratament e unul natural, pe bază de plante. Copiilor de la o lună li se pot da siropuri din plante medicinale blânde, cu acțiune antiinflamatoare și antivirală (lichen de piatră, frunze de măslin, trifoiște de baltă). Ceaiurile de tei, măceșe sau soc pot completa tratamentul (câte 50-100 ml pe zi).

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri