facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-07-15
Vizualizari: 55655
Comentarii: 0
Băi de șezut pentru infecții urinare: cum se fac corect și cum te pot ajuta

Infecțiile urinare sunt frecvente în rândul femeilor. Conform statisticilor, aproximativ 50-60% dintre doamne și domnișoare dezvoltă cel puțin o infecție urinară de-a lungul vieții. Simptomele sunt extrem de neplăcute și, când afecțiunea apare, trebuie luate măsuri urgent! Pe lângă tratamentul medicamentos și consumul mai mare de lichide, băile de șezut sunt de mare ajutor în procesul de vindecare. Iată cum se fac corect și ce efecte au!

Ce sunt băile de șezut?

Sunt tratamente terapeutice în cadrul cărora se scufundă în apă caldă zona inferioară a corpului, inclusiv șoldurile și fesele. Băile de șezut pot calma și trata o varietate de probleme de sănătate, cum ar fi hemoroizi, fisuri anale, inflamație pelvină, iritația sau pruritul din zona genitală sau rectală. Însă cel mai des sunt folosite în caz de infecții urinare.

Băile de șezut pentru infecții urinare vin în completarea tratamentuluiA20 cps moi Biomicin Urinar

Infecțiile urinare sunt de obicei cauzate de bacterii care pătrund în tractul urinar prin uretră și se înmulțesc în vezică. Este nevoie de tratament cu antibiotice pentru a trata infecția. Dar, știm cu toții, medicamentele de sinteză vin cu numeroase efecte adverse, recomandându-se maximă prudență în administrarea lor.

Nu la fel se întâmplă cu antibioticele naturale, pe bază de uleiuri esențiale. Sunt puternice, distrug bacteriile fără a genera rezistență grație numeroaselor principii active care acționează împreună prin sinergism. Se administrează câte o capsulă de trei ori pe zi, timp de 10-15 zile.

Spălăturile pentru infecții urinare vin să completeze tratamentul. Apa caldă în care te scufunzi relaxează musculatura, calmează spasmele din zona pelvină și reduce durerea. În plus, îmbunătățește circulația sângelui în zonă și stimulează imunitatea locală. Iar dacă adaugi plante și uleiuri esențiale, eficiența acestor băi de șezut va fi mult crescută. Plantele calmează inflamația și iritația, astfel ajutând la vindecarea mai rapidă a țesuturilor afectate.

Cum faci corect baia de șezut?

·   Prepararea apei

Pentru a te asigura că apa e fără impurități, mai întâi pune-o la fiert. Când dă în clocot, dă vasul de-o parte și lasă-l la răcit. Vei folosi apa doar când e caldă, la circa 39-40 de grade Celsius, dar nu fierbinte, pentru a nu leza și mai mult zona afectată.

·   Ce pui în apă

Încă de când apa e fierbinte, poți adăuga și lăsa la infuzat pliculețe de plante. Efectul băii de șezut va fi amplificat, căci plantele au efecte calmante, antimicrobiene și antiinflamatoare. Dacă planta e vrac, se fierb separat 5 lingurițe de plantă uscată într-un litru de apă, apoi se strecoară și se adaugă în restul apei pentru spălături.

·   Recipientul folosit

Acesta trebuie să fie curat și dezinfectat în prealabil. Poți folosi, cel mai simplu, un lighean.

·   Durata băii de șezut

În cazul infecțiilor urinare, e recomandat să stai scufundată în apă 10-15 minute. După care, vei rămâne cu bazinul la căldură, nu vei ieși afară în frig (dacă e iarnă), nu vei sta sub bătaia aerului condiționat (dacă e vară).

 

Plante recomandate pentru băile de șezut, într-o infecție urinară

Există mai multe plante care pot fi adăugate în apa băii de șezut pentru a ajuta la calmarea simptomelor neplăcute ale infecțiilor urinare. Ele se pot folosi sub formă de infuzie.Reduce disconfortul digestiv

·   Mușețelul

Băile cu ceai de mușețel au efecte antiinflamatoare și antimicrobiene, putând calma iritația din zona intimă. Pentru prepararea unei băi de șezut pentru cistită, de exemplu, toarnă 250 ml de apă clocotită peste 3-4 plicuri de ceai și lasă recipientul acoperit timp de 10-15 minute. Infuzia rezultată se toarnă în restul de apă caldă din lighean.

·   Gălbenelele

Ceaiul de gălbenele funcționează ca un balsam atât intern (când e consumat ca remediu în gastrită și ulcer), cât și extern (în răni, arsuri solare, eczeme, leucoree, infecții urinare). Încă din cele mai vechi timpuri, ceaiul de gălbenele a fost folosit pentru băi locale, comprese, spălături vaginale, fiind de mare ajutor pentru sănătatea pielii și a mucoaselor.

·   Coada calului

Este o plantă medicinală cu efecte antiseptice și antimicrobiene. În același timp, conține substanțe antiinflamatoare, dar și tanini cu acțiune astringentă, în felul acesta contribuind la reducerea disconfortului asociat infecțiilor urinare.

·   Coada șoricelului

Pe lângă proprietățile sale diuretice, are și un foarte puternic efect antiseptic și antiinflamator. Utilizarea acestei plante în apa băii de șezut pentru infecțiile urinare poate ajuta la combaterea bacteriilor.

 

Băile de șezut se fac timp de 7 zile consecutiv, seara, înainte de culcare.

În paralel, se urmează tratamentul cu antibiotice naturale și se beau foarte multe lichide, în special ceaiuri cu efect diuretic. Acestea stimulează fluxul de urină și, astfel, „spală” tractul urinar, stimulând eliminarea bacteriilor. Cele mai bune ceaiuri de băut în timpul tratamentului sunt cele de codițe de cireșe, mătase de porumb, coada calului și merișoare. De asemenea, întărește-ți imunitatea pentru a ajuta corpul să lupte cu microbii și să-i învingă definitiv.

Pe viitor, respectă regulile de igienă, obișnuiește-te să bei mai multe lichide, nu amâna niciodată nevoia de a merge la toaletă și vei reuși, astfel, să previi recidivele.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri