×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Băile de șezut alină simptomele infecțiilor urinare

Sfaturi Practice

Cistita, sau infecția de căi urinare joase, este o inflamație a mucoasei din interiorul vezicii urinare, respectiv a căilor urinare joase. Se tratează cu antibiotice și cu multe ceaiuri. Pe lângă acestea, băile de șezut sunt de mare ajutor, contribuie la alinarea simptomelor și grăbesc vindecarea. Iată cum se fac!

În primul rând, temperatura apei e bine să fie mai ridicată, de circa 39-40 de grade Celsius. În afară de faptul că reduce durerea și calmează spasmele din zona pelvină, căldura stimulează imunitatea locală, iar bacteriile rezistă mai greu. Baia poate fi doar de șezut sau generală și e bine să dureze 15-20 de minute. După aceea, se stă cu zona bazinului la căldură, nu sub aerul condiționat. Eficiența acestor băi va fi mult crescută dacă în apă se adaugă infuzii de plante medicinale sau uleiuri esențiale. Încă de pe vremea bunicii se foloseau remedii care și-au dovedit eficiența.

Reduce disconfortul digestiv

Mușețelul

Ceaiul de mușețel, de pildă, are proprietăți calmante pentru mucoasa vaginală. Pentru infuzie, se folosesc 6 linguri de plantă uscată la un litru de apă.

Baia cu oțet

Un alt exemplu este baia cu oțet. Se pun 2 linguri de oțet la 3 litri de apă caldă.

Laptele

Laptele este un alt ingredient folosit din bătrâni în caz de cistită. Se pun doi litri de lapte în cada cu apă, apoi poți să te relaxezi. Această baie e benefică și pentru piele.

Uleiuri esențiale

În apă se mai pot pune uleiuri esențiale. Cel de lemn de santal are acțiune antimicrobiană, împiedicând dezvoltarea bacteriilor. Se folosesc câteva picături de ulei la doi litri de apă caldă. Mai poți combina ulei de ienupăr, de santal și de eucalipt (2 picături din fiecare, în cada cu apă). Uleiul de cimbru și de arbore de ceai sunt și ele de ajutor, separat sau combinate. Nu folosi uleiuri dacă ești însărcinată.

Dușuri calde și reci

Unii medici susțin că alternarea de dușuri calde cu reci stimulează circulația în zonă, aducând astfel mai multe celule albe și mai mulți agenți care luptă împotriva infecțiilor. Se stropește regiunea pelvină (sau tot corpul) 3 minute cu apă caldă și un minut cu apă rece, repetând de 3-4 ori.

Băile de șezut se fac timp de 7 zile consecutive. În paralel, ai grijă la igienă, bea multe ceaiuri medicinale cu efect antibiotic, antiinflamator și diuretic, ia antibiotice naturale Biomicin urinar pe bază de uleiuri esențiale sau pulberi de plante și consumă alimente bogate în vitamina C, care întăresc imunitatea, ajutând corpul să lupte cu infecția.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.