1. O digestie uşoară pe cale naturală
Digestia este un proces fiziologic prin care alimentele ingerate sunt descompuse şi transformate treptat în substanţe asimilabile: aminoacizi din proteine, zaharuri cu moleculă mică, acizi graşi, săruri minerale, vitamine şi alţi compuşi necesari organismului.
Toate aceste substanţe nutritive absorbite prin intestin intră mai departe în fluxul sanguin, pentru ca mai apoi să fie prelucrate de organele specializate şi, în final, distribuite către celule.
Procesul începe în cavitatea bucală, iar cea mai mare parte se desfăşoară în intestin, nicidecum în stomac, aşa cum am fi tentate să credem.
Dar pentru că toate acestea să se întâmple trebuie să avem o „ digestie uşoară”, sănătoasă în mod natural.
Frecvent se întâmplă să acuzăm balonare, greaţă, senzaţie de plenitudine, disconfort postprandial cu atât mai mult când facem abuzuri alimentare.
Plantele medicinale conţin substanţe active care stimulează secreţiile cu rol în digestie, aduc enzime cu acţiune chiar mai puternică decât enzimele proprii organismului.
CAPSULELE DIGESTIE UŞOARĂ conţin pe lângă genţiană, muştar, obligeană, coriandru, ghimbir, dafin, bromelaină şi papaină – enzime de natură vegetală extrase din ananas şi papaya.
"Copacul medicament”, "pepenele sănătăţii" sau cum l-a denumit Cristofor Columb cînd a călcat pe pămîntul Americii,"fructul îngerilor", toate aceste denumiri se referă la deliciosul (pentru unii) şi dulcele fruct de papaya.
Papaya conţine 212 aminoacizi şi mai multe enzime, inclusiv papaină, o enzima proteolitică care are efect antiinflamator asupra stomacului, inclusiv în edem şi febra, ce se poate dezvolta postoperator. Papaina ajută la digestia mai rapidă a proteinelor, combate refluxul acid şi şi-a demonstrat eficacitatea sa în tratarea ulcerelor şi chiar ameliorarea sindromului de colon iritabil. Papaina este de 3 ori mai activă decât pepsina secretată de stomac.
Bromelaina din ananas este o enzimă proteolitică, capabilă să degradeze proteinele, favorizând digestia; este indicată în caz de simptome dispeptice, constipaţie, diaree, indigestie. Are efect proteolitic mai puternic decât proteazele pancreatice. Are capacitatea de a reduce balonarea, gazele şi alte simptome ale sindromului de colon iritabil; ajută la echilibrarea acidităţii gastrice, precum şi alcalinităţii intestinului subţire.
Administrarea a 2 capsule DIGESTIE UŞOARĂ imediat după o masă copioasă sau cura de 3X1 capsule pe zi timp de 10 zile în cazul unei digestii greoiaie, deficitare este de un real folos eficienţa resimţindu-se rapid, balonarea, greaţa, disconfortul digestiv ameliorandu-se de la prima administrare.
2. Stimularea Lactaţiei capsule
Alimentul ideal, mai ales pentru nou-născut, este laptele matern. Acesta este cel mai complet aliment, conţinând toate elementele nutritive necesare, într-o proporţie adecvată, adaptată posibilităţilor digestive reduse ale sugarului. Conţine anticorpi, substanţe care ajută la protejarea bebeluşului de infecţii, până ce propriul sau sistem imunitar se maturizează; este uşor de digerat, lipsit de factori alergizanti.
CAPSULELE STIMULAREA LACTAŢIEI din gama MAMI ŞI BEBE conţine plante medicinale (seminţe de schinduf, fructe de cumin, roinita, sânziene, ulei esenţial de fenicul, ulei esenţial de anason) cu efect galactogog stimulând secreţia fiziologică de lapte.
Schinduful din compoziţia capsulelor a fost foarte apreciat încă de pe vremea lui de Hipocrate, de greci şi romani, este una dintre cele mai vechi plante utile pentru sănătatea omului. Studiile moderne au evidenţiat că utilizarea seminţelor de schinduf a crescut semnificativ volumul de lapte matern după 24-72 de ore de la începerea curei. "Cele mai multe mame au constatat că dietă cu seminţe poate fi întreruptă o dată ce producerea de lapte este stimulată la un nivel corespunzător, fiind, de obicei, menţinută atâta timp cât stimularea sânilor este suficientă şi golirea continuă." (Huggins)
Fructele de cumin, asemănătoare celor de chimion, sânzienele, uleiul esenţial de fenicul şi anason stimulează secreţia glandulară având efect galactogog la mamele care alăptează; de asemenea plantele din compoziţie reduc disconfortul digestiv al sugarilor ameliorând colicile abdominale
Eficienţa capsulelor a fost confirmată. Doză este de 1capsulă de 3 ori pe zi, la 2 ore după masă.
Dacă se doreşte creşterea cantităţii laptelui se administrează 2 capsule de 3 ori pe zi. Se poate reduce doza zilnică dacă cantitatea laptelui este suficientă, până la întreruperea totală a administrării.
Tratamentul fitoterapeutic a fost eficient pentru o lactaţie suficientă la toate mamele (100%). Produsul STIMULAREA LACTAŢIEI a fost bine tolerat la toate mămicile.
3. Imunitatea – stimulta pe cale naturală
Oricare dintre noi are uneori organismul „atacat” de diferiţi microbi care ar putea declanşa boli severe dacă nu ar fi “ţinuţi în frâu ” de către sistemul imunitar.
Acest sistem este format din milioane de celule specializate pentru apărarea organismului.
Datorită stresului tot mai intens, a unei alimentaţii chimizate, a poluării, capacitatea de lupta a sistemului imunitar poate scădea.
Un sistem imunitar „obosit”, o imunitate scăzută predispune la boală; prin administrarea în exces a medicamentelor şi vitaminelor sintetice nu refacem imunitatea organismului, eventual eliminăm temporar nişte microbi şi afectăm flora microbiană intestinală care la rândul ei este responsabilă de imunitatea noastră.
Refacerea mijloacelor naturale de apărare ale organismului, întărirea sistemului imunitar prin stimularea lui pe cale fiziologică constituie apanajul produselor din plante medicinale.
Ciupercile medicinale reprezintă surse naturale de un real folos în prevenirea îmbolnăvirilor şi refacerea imunităţii scăzute.
Capsulele IMUNITATE CU 7 CIUPERCI (Ganoderma lucidum, Shitake, Cordyceps sinensis, ciupercă de mesteacăn, Coriolus versicolor, Miceliu de iască), sunt utile în caz de imunitate scăzută, infecţii virale (hepatită virală, gripă, herpes-zoster), infecţii bacteriene, fungice, alergii, astm bronşic, oboseală cronică, convalescenţă.
Recomandăm a fi administrate preventiv şi în cazul infecţiilor recidivante sau pentru scurtarea evoluţiei unei infecţii şi a perioadei de refacere după boală.
4. Cicatrizare naturală cu crema FAREDERM
Frecvent ne rănim, acasă, în concedii şi excursii. Cicatrizarea rănii este un fenomen biologic natural care poate fi stimulată cu ajutorul plantelor medicinale. Proprietăţile epitelizanate, antiinflamatorii, antiseptice, cicatrizante ale plantelor medicinale favorizează o epitelizare curată şi sănătoasă.
După o leziune cutanat4. Cicatrizare naturală cu crema FAREDERM
Frecvent ne rănim, acasă, în concedii şi excursii. Cicatrizarea rănii este un fenomen biologic natural care poate fi stimulată cu ajutorul plantelor medicinale. Proprietăţile epitelizanate, antiinflamatorii, antiseptice, cicatrizante ale plantelor medicinale favorizează o epitelizare curată şi sănătoasă.
După o leziune cutanată deschisă, se pun în acţiune mecanisme menite să repare rapid zona lezată.
Aplicarea de creme cu conţinut complex de plante medicinale şi uleiuri esenţiale ajută la grăbirea vindecării.
CREMA FAREDERM, crema cicatrizantă cu aloe vera, iarba tâlharului, gălbenele, sunătoare, muguri de plop, ulei de cătină, răşină de brad, ulei esenţial de ti-tree şi lavandă favorizează regenererea pielii.
Gălbenelele stimulează formarea ţesutului de granulaţie care reprezintă un pas important în procesul de epitelizare şi vindecare a rănilor. Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină la nivelul leziunilor, induce procesul de revascularizatie ajutând vindecarea din profunzime a ţesuturilor. Are şi efect antiinflamator, antimicrobian şi anticandidozic.
Gelul de Aloe vera exercită la nivelul pielii efect antioxidant, stimulează regenerarea dermică, netezeşte pielea şi fixează apă, hidratând-o; inhibă inflamaţia, protejaza faţă de influenţele dăunătoare din mediu, stimulează microcirculatia, creşte elasticitatea dermică prin stimularea producţiei de fibre de colagen şi elastina.
Sunătoarea are proprietăţi cicatrizante şi antiinflamatoare, fiind eficientă în tratamentul mialgiilor, arsurilor, plăgilor.
Uleiul esenţial de lavandă are efect antiseptic şi antimicobian, ajutând la prevenirea infecţiilor fiind bun pentru tratarea arsurilor şi rănilor. Uleiul esenţial de lavandă stimulează cel mai puternic creşterea celulelor sănătoase noi.
Uleiul esenţial de ti-tree la nivelul pielii şi mai ales al mucoaselor are acţiune bactericidă şi fungicidă.
Iarba tâlharului este un remediu tradiţional, cu rol cicatrizant, folosit pentru cicatrizarea ulcerelor şi pentru cicatrizarea rănilor cutanate şi musculare.
Datorită efectul cicatrizant, reepitelizant, antiseptic, dezinfectant, antiinflamator confirmat, CREMA FAREDERM se recomandă a fi folosită în leziuni ale pielii, zone de cicatrizare, arsuri de gradul I, dermatite uscate. Se aplică local în start subţire de 2 ori pe zi. Nu se aplică pe răni deschise.
5. Remediu natural pentru echilibrul florei şi tranzitului intestinal.
Probioticele sunt microorganisme (bacterii sau ciuperci) similare cu cele care se găsesc în mod normal în organismul nostru, mai exact în intestine.
Probioticele ne sunt recomandate cel mai adesea în caz de tulburări ale tranzitului intestinal ce rezultă în indigestie, balonare, flatulenţă, constipaţie, diaree. De asemenea, când ne aflăm sub tratament antibiotic, probioticele ajută la restabilirea echilibrului florei intestinale, refăcând populaţia bacteriilor prietenoase distruse.
CAPSULELE PROBIO VITAL (Saccharomyces boulardii, tuberculii de topinambur, fructe de merişor) contribuie la menţinerea florei intestinale normale în cazul administrării de antibiotice.
Saccharomyces boulardii este o specie de drojdie utilizată extensiv în ultima vreme că probiotic.
Multe studii clinice şi experimentale au evidenţiat rolul benefic al acestei drojdii pentru tractul gastro-intestinal. Studiile ştiinţifice au demonstrat un mare potenţial al S. boulardii în normalizarea tranzitului intestinal prea accelerat şi cu scaune inconsistente, prin reducerea afectării florei locale cauzate de administrarea antibioticelor, dar şi în cazul persoanelor în vârstă, la persoanele suferind de diabet, supraponderale, la fumători sau persoane cu nivele ridicate de stres.
Tuberculii de topinambur conţin o cantitate însemnată de inulină care este considerată o substanţă prebiotică eficientă în stimularea creşterii bacteriilor benefice, fiind un potenţial substrat pentru procesul de fermentaţie bacteriană. Prebioticele sunt substanţe care stimulează selectiv creşterea şi activitatea anumitor specii de bacterii în intestin, de obicei bifidobacterii şi lactobacili, cu beneficii pentru sănătate. De asemenea potenţează absorbţia calciului şi a magneziului.
Fructele de merişor favorizează reducerea microorganismelor potenţial patogene de la nivelul tractului digestiv. Prin această, oferă condiţii optime dezvoltării echilibrate a florei saprofite în intestin. Contribuie la reglarea tranzitului intestinal accelerat, prin îmbunătăţirea consistenţei şi reducerea frecvenţei scaunelor.
Formulă capsulelor PROBIOVITAL are mai multe avantaje: traversează pasajele intestinale şi are acţiune ţintită, supravieţuieşte acidităţii gastrice şi rezistă la temperatura corpului precum şi la antibiotice, nu are reacţii adverse.
Se administrează cu 30 minute înainte de masă. Pentru copiii între 3-6 ani este necesar 1 capsulă pe zi. Conţinutul capsulei se amestecă într-o lingură de iaurt, iar pentru copii peste 12 ani şi adulţi: 2 capsule de 2 ori pe zi.