facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-04-14
Vizualizari: 406
Comentarii: 0
Au explodat cazurile de gripă. Recomandări importante de la medici

După doi ani de pandemie de COVID-19, când cazurile de gripă s-au menținut la un nivel mai scăzut, în primăvara lui 2022, odată cu ridicarea restricțiilor, au explodat cazurile de viroze respiratorii. Camerele de gardă ale spitalelor pentru copii sunt pline de pacienții, la fel și cabinetele medicilor de familie.

Cauzele creșterii abrupte a infectărilor

Cei mai afectați sunt copiii, care socializează mai mult și sunt zilnic în comunitate. „Azi am diagnosticat 5 cazuri de gripă de tip A la copii.amelioreaza problemele respiratorii Niciodată nu am avut atâția într-o singură zi”, a anunțat pe pagina sa de Facebook dr. Egri Eduard, medic de familie în Sibiu. Spune că ignorarea semnelor de boală și trimiterea copilului cu simptome la școală sau la grădiniță reprezintă o cauză importantă a contaminărilor.

Medicii estimează că sezonul gripal va ține până la sfârșitul lui aprilie – începutul lui mai.

Ce trebuie să știm despre gripă

  • Debutează brusc, cu febră înaltă, frisoane, durere de cap, de gât, dureri musculare, tuse seacă, astenie, oboseală și stare generală alterată.
  • Perioada de vindecare durează de la 2-3 zile până la 10 zile, de la caz la caz.
  • Sunt mai vulnerabile și pot dezvolta complicații persoanele în vârstă, cele cu boli cronice, copiii, femeile însărcinate. Principalele complicații ale gripei sunt pneumonia și bronhopneumonia, ce pot duce la insuficiență respiratorie acută, miocardită, miozită, sinuzită, otită medie, dar pot exacerba și boli cronice, atrage atenția dr. Monica Cialma, medic infecționist la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.
  • Gripa nu se tratează cu antibiotice, ci cu antivirale și cu remedii care ameliorează simptomele: siropuri de tuse, precum siropul Plantusin, antitermice (la nevoie), comprimate de supt pentru durerile în gât. Medicii Fares recomandă să consumați multe ceaiuri din plante cu efect antiviral sau calmant pentru gât. În perioada de convalescență aveți nevoie de mult mai multă hidratare pentru a suplini lichidele pierdute prin transpirație. Și încercați să vă odihniți mai mult, să aveți o umiditate adecvată în cameră și să mâncați alimente ușoare, dar bogate în vitamine și minerale!

Transmiterea virusului este aerogenă, are o contagiozitate mare, dar de scurtă durată: 2-3 zile de la debutul bolii. Cu toate acestea, bolnavii pot infecta alte persoane încă înainte de apariția simptomelor. Așadar, dacă aveți boala, încercați să stați în casă până la

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri