facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-12-17
Vizualizari: 1552
Comentarii: 0
Atenţionări legate de rezistenţa la antibiotice

Auzim peste tot despre „pericolul rezistenţei la antibiotice”. Ce este, cât de mare e acest pericol şi cum îl evităm? Medicii trag câteva semnale de alarmă şi spun că rezistenţa la antibiotice a ajuns o ameninţare din ce în ce mai serioasă pentru sănătatea publică globală.

Ce înseamnă?

Rezistenţa la antibiotice apare atunci când bacteriile şi ciupercile dăunătoare dezvoltă abilitatea de a supravieţui în faţa medicamentelor destinate să le învingă. Astfel, pastilele nu-şi mai fac efectul, pacienţii fiind nevoiţi să apeleze la unele din ce în ce mai puternice. Cu cât expunem mai mult o bacterie la un antibiotic, cu atât posibilitatea ca ea să dezvolte rezistență este mai mare. Consecințele: ne ia tot mai mult timp să ne vindecăm, crește durata de spitalizare sau poate apărea chiar eșecul terapiei cu antibiotice.

Cum prevenim rezistența la antibiotice?

  • Nu apelați la acest gen de terapie decât după ce știți sigur că aveți o infecție bacteriană. Foarte multe persoane, speriate de simptomele neplăcute ale răcelii sau gripei, iau antibiotice după ureche, crezând că infecția virală a evoluat spre una bacteriană și este nevoie.
  • Încercați mai întâi o variantă de antibiotice naturale. Există remedii din plante medicinale cu puternică acțiune antibiotică, fără să dea efecte adverse. Cele mai bune sunt uleiurile esențiale (de cuișoare, ti-tree, cimbru, oregano), datorită compoziției lor foarte complexe. Dacă medicamentele de sinteză conțin o singură substanță activă, uleiurile esențiale conțin zeci de substanțe chimice diferite. Bacteriile se pot adapta în fața unei singure substanțe chimice, însă nu pot dezvolta rezistență în fața unui asemenea „arsenal” de arme.
  • Dacă totuși urmați un tratament cu antibiotice de sinteză, respectați schema de tratament. Luați-le la ore fixe pentru pentru a se menține un flux constant de substanțe antibiotice în corp și a nu lăsa bacteriile dăunătoare să se „regrupeze”.
  • capsule moiDurata obișnuită a unui tratament cu antibiotice de sinteză este de 5 până la 10 zile. Nu-l întrerupeți dacă boala dă semne de ameliorare, pentru că bacteriile nu au dispărut complet și, pe lângă pericolul de recidivă, apare și rezistența la antibioticele luate până acum.
  • În paralel, puteți lua și un antibiotic natural Biomicin, care îi va spori efectul celui de sinteză și va elimina riscul de rezistență a bacteriilor la substanța lui activă.
  • Antibioticele naturale sunt puternice, eficiente, și tocmai de aceea, unele dintre ele nu se recomandă femeilor însărcinate, mamelor care alăptează, copiilor mai mici de 10 ani și celor care au ulcer gastro-duodenal.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri