facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-11-23
Vizualizari: 920
Comentarii: 0
Atenție! Riscul de infecții urinare crește în sezonul rece

Nu doar răceala și gripa sunt „la modă” în sezonul rece. Infecția urinară e o altă afecțiune frecventă, care afectează în special femeile. De ce apare mai des în această perioadă? Sunt mai multe cauze, unele dintre ele având legătură cu temperaturile scăzute.

Ai observat că iarna nevoia de a urina este mai stringentă și mai frecventă? Explicația este aceea că temperaturile scăzute stimulează anumiți centri nervoși care dau acea senzație puternică și nevoie de a merge la toaletă. Mai mult decât atât, când este frig, nu transpirăm, iar apa din organism e eliminată preponderent prin urinare. Până aici totul e relativ în regulă. Însă când acest du-te – vino la baie este însoțit de dureri, usturimi, urină închisă la culoare cu miros puternic și stare generală de rău, deja vorbim despre o infecție urinară. Cauzele apariției ei sunt multiple.

De ce facem mai des infecții urinare iarna

Din cauza temperaturilor scăzute, nu simțim nevoia să bem așa multă apă ca vara. Asta poate afecta rinichii, în sarcina cărora cade filtrarea toxinelor; acestea din urmă nu mai sunt atât de bine eliminate, se acumulează și cauzează infecții. Să nu uităm că în sezonul rece avem și o imunitate mai scăzută din cauza alimentației sărace în vitamine și minerale, a faptului că nu prea mai facem sport, nu mai petrecem atât de mult timp afară, la soare. Iar asta ne sensibilizează organismul și în fața infecțiilor urinare.

Din ce alte cauze apar infecțiile urinare

  • Spălăturile vaginale prea dese, folosirea săpunurilor dure, a parfumurilor intime... toate acestea dezechilibrează flora bacteriană normală.
  • Abuzul de antibiotice. La multe dintre ele se specifică pe prospect faptul că, în timpul tratamentului, pot apărea suprainfecții.
  • Unele schimbări hormonale, cum ar fi menopauza sau sarcina, predispun la infecții urinare.
  • Igiena necorespunzătoare, folosirea tampoanelor intime, purtarea de lenjerie sintetică.

Cum prevenim infecțiile urinareefect diuretic

  • Bea cât mai multe lichide. Nu ți-e sete, nu ai poftă de apă? Răsfață-te cu ceaiuri din plante medicinale Diurosept care, pe lângă faptul că te hidratează, contribuie, prin proprietățile lor, la sănătatea tractului urinar.
  • Nu întârzia mersul la toaletă, ba chiar ai putea să mergi chiar și când nu simți neapărat nevoia. Urinarea e necesară și după contactul sexual. Șterge-te din față spre spate pentru a nu contamina regiunea uretrală cu bacterii din zona anală.
  • Ai grijă să-ți menții imunitatea la un nivel ridicat: mănâncă sănătos, dormi măcar 8 ore pe noapte, încearcă să faci mișcare și apelează, periodic, la suplimente alimentare naturale. Sunt binevenite oricând, nu au cum să strice.
  • Folosește săpunuri cu pH neutru și evită produsele de igienă cu potențial iritant. Igiena nu trebuie să fie nici excesivă, nici deficitară.
  • Sexul – în limite rezonabile. Frecvența exagerată a contactelor sexuale crește riscul de infecție urinară.
  • Atenție atunci când folosești toaletele publice! Spală-te pe mâini nu doar după, ci și înainte, nu te așeza niciodată pe colac, ai grijă ce atingi!
  • Oricum, în sezonul rece, e bine să ții aproape un Biomicin urinar, capsule naturale cu uleiuri esențiale ce au un puternic efect antibacterian. Sunt special create pentru a trata infecțiile tractului urinar, nu dau efecte adverse, iar rezultatele se instalează, în medie, la 3 zile de la începerea curei.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri