facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-02-12
Vizualizari: 5931
Comentarii: 6
Atenție, mămici! Așa tratați eficient răceala în sarcină și alăptare

Când ești însărcinată sau ai un bebeluș pe care îl alăptezi, orice problemă de sănătate te poate îngrijora. Te gândești automat dacă tratamentul de care ai nevoie pentru vindecare nu îi face cumva rău copilului. Ei bine, într-adevăr, nu mai poți folosi orice medicament; inclusiv lista remediilor naturiste ste limitată. Iată, totuși, ce e de făcut atunci când te-a prins răceala.

Răceala în sarcinătratamente naturiste

Ceaiurile medicinale sunt primele ajutoare, căci te hidratează, vindecă afecțiunile gâtului, desfundă nasul. Lista plantelor sigure în sarcină este destul de restrânsă. Sunt permise: cătina, echinacea, măceșele, noni (pentru întărirea imunității), ghimbirul și menta (taie greața), frunzele de măslin, lichenul de piatră, turmericul, mugurii de brad, de pin, pătlagina, socul, teiul, cuișoare (în caz de tuse, dureri în gât, febră). Pentru un efect mai intens, ceaiurile pot fi completate cu siropuri și capsule din aceste plante sigure. Citește de fiecare dată indicațiile de pe ambalajul remediilor pentru răceală. Multe alte plante sunt contraindicate sau se recomandă prudență în administrare pentru că pot stimula contracțiile uterine. Totuși, nu înseamnă că dacă bei o cană de ceai vor apărea imediat efectele adverse. Se consideră că sarcina ar fi în pericol dacă sunt consumate cantități mai mari sau dacă tratamentul durează mai mult de 1-2 săptămâni. În același timp, e necesar să te odihnești mai mult, să mănânci sănătos, să menții un aer curat și o atmosferă umedă în cameră.

Răceala în perioada alăptării

Tratamentul pentru răceală în timpul alăptării trebuie să respecte cam aceleași reguli ca și în perioada sarcinii deoarece tot ce consumi se transmite copilului, prin lapte. Poți bea ceaiuri de mușețel, ghimbir, soc sau echinacea. Nasul îl poți desfunda făcând inhalații cu aburi, punând în apa fierbinte plante puternic aromate sau uleiuri esențiale. Problemele gâtului e bine să le rezolvi consumând siropuri făcute în casă sau gata preparate, de la magazinele naturiste. Siropuri cu acțiune antiinflamatoare și antiinfecțioasă, pe care le poți administra inclusiv sugarilor, sunt pe bază de frunze de măslin, trifoiște de baltă și lichen de piatră.

Iar la întrebarea „dacă mai poți să alăptezi când ești răcită” răspunsul e – da, poți și e chiar indicat. Organismul tău a început să producă anticorpi împotriva bolii pe care îi vei transmite și bebelușului, întărindu-i imunitatea. Virusurile nu se transmit prin lapte, anticorpii da. Trebuie doar să fii mai atentă la igienă, să te speli pe mâini înainte de a-l lua pe cel mic în brațe, de a manevra biberoanele, să aerisești regulat camera, să porți o mască de unică folosință atunci când alăptezi și, chiar dacă pare cel mai greu, e bine să eviți, o perioadă, să-ți pupi copilul pe mânuțe și obrăjori. În rest, nu te îngrijora, răceala și alăptarea pot merge bine împreună.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Ce recomandări ptr insomnii în sarcina?

Raspuns Fares: Buna ziua. Va recomandam capsulele Distonoplant Mami, cate 1 capsula seara si ceai de tei inainte de culcare. Multa sanatate!
Cristea Stefania
4 Iunie 2023

Buna seara! Nora mea e insarcinata in 28 de saptamani si e racita de vreo 2 saptamani. Nu a luat nimic sperand ca ii trece de la sine. Dar se pare ca nu. Nu face febra, ii curge nasul si tuseste. Ce o sfatuiti sa ia? Iar baietelul ei de 2 ani este la fel de racit. Tuseste cand si cand si are nasucul infundat. Nu face febra.Ce recomandati si pt el, va rog.
Iar o alta nepotica de 4 ani si jumatate de cand a inceput gradinita este permanent racita. A luat o multime de siropuri si la recomandarea medicului. Ii e mai bine 2-3zile apoi iar tuseste si ii curge nasul. Va rog o recomandare. Multumesc.

Raspuns Fares: Buna ziua. Pentru perioada de sarcina va recomandam capsulele Biosept Mami, cate 1 capsula de 3 ori pe zi, comprimatele Echinacea, propolis si Vitamina C, cate 1 comprimat de 3 ori pe zi, siropul Plantusin forte, in caz de tuse, cate 1 lingura de 3-4 ori pe zi si ceai Plantusin. Pentru baietel se poate administra siropul Biosept cu miere si propolis, siropul Plantusin forte, cate 1 lingurita de 2 ori pe zi din fiecare si ceai de macese, tei sau/si catina! Multa sanatate!
Eva
21 Noiembrie 2022

Buna ziua. In alaptare vad ca nu scrie de aceleasi plante ca in sarcina, ci doar soc, maslin, fhimbir..... Dar cuisoare si menta? Cuisoarele nu schimba gustul laptelui? Menta nu inhiba lactația? Ce ne puteti spune? Aveti sa ne dati un protocol complet pt alaptare? Atat la bebe cat si la mama? Mulțumesc anticipat

Raspuns Fares: Buna ziua. Da, in alaptare sunt fi permise unele plante care nu sunt recomandate in sarcina, de exemplu cele galactogoge (fenicul, anason, chimion).
Cuisoarele si menta se pot folosi ca si condiment in mancare, sau in combinatii cu alte plante, in cantitate mica, astfel nu afecteaza gustul laptelui si nu inhibă lactatia.
Georgiana
22 Octombrie 2021
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri