facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-06-28
Vizualizari: 387
Comentarii: 0
Atenție la răcelile de vară! 5 metode simple pentru a le preveni

Chiar dacă am intrat oficial în sezonul cald, asta nu înseamnă că ne luăm adio de la răceli. Și în zilele caniculare de vară ne putem trezi cu nas înfundat, tuse, febră și durere în gât. Iar simptomele sunt, acum, chiar mai greu de suportat. Iată care este explicația, dar și ce putem face pentru a preveni îmbolnăvirea.

De ce răcim vara?

Și vara se poate răci, iar asta tocmai din dorința noastră de a ne răcori: bem lichide reci, stăm în bătaia aerului condiționat, ale cărui filtre murdare pot fi purtătoare de virusuri și bacterii, trecem brusc, încinși, de la canicula de afară la răcoarea din interior, fapt care ne sensibilizează și mucoasa nazală. În plus, umiditatea din anotimpul cald favorizează și ea înmulțirea microbilor.A22 Biosept Forte

Dacă iarna ne e mai ușor să ne adaptăm bolii, căci ne cuibărim repede în pat, sub o pătură groasă, bem ceaiuri calde, mâncăm supe, vara e destul de greu să suportăm febra și nasul înfundat. Partea bună e că transpirăm mai ușor, avem o alimentație mai bogată în vitamine și minerale care ne întăresc imunitatea, petrecem mai mult timp în aer liber și toate acestea accelerează vindecarea. Siropurile de tuse 100% naturale, din plante, antiviralele pe bază de uleiuri esențiale și ceaiurile călduțe, îndulcite cu puțină miere sunt tratamentul ideal pentru răcelile care pot apărea în această perioadă.

Cum prevenim răcelile de vară?

  1. Atenție la igienă! Nu gusta fructe nespălate, direct de pe tarabă, dezobișnuiește-te să duci mâinile murdare la nas și la gură, în special când ești pe stradă, ține aproape un gel dezinfectant și spală-te cât mai des pe mâini;
  2. Fă trecerea lin de la căldura de afară la răcoarea din încăperi, din mașină, și nu sta transpirat în bătaia aerului condiționat. De asemenea, curăță-i frecvent filtrele și nu-l seta la o temperatură mult mai scăzută față de cea de afară. Diferența dintre interior și exterior ar trebui să fie de maximum 6-7 grade.
  3. Mănâncă sănătos, profită de bogăția de fructe și legume proaspete care se găsesc din belșug în această perioadă, pentru a-ți întări imunitatea. În schimb, evită alcoolul, prăjelile, grăsimile, dulciurile și tutunul.
  4. Fă mișcare în aer liber. E sănătos atât pentru trup, cât și pentru suflet. Sportul întărește organismul și combate stresul. Mai mult decât atât, timpul petrecut afară, la ore potrivite, asigură aportul de vitamina D, care are o mulțime de beneficii: întărește imunitatea, reduce răspunsul inflamator la o eventuală infecție și grăbește vindecarea.

Odihnește-te cât mai mult. Vara, nopțile sunt mai scurte, ai tendința să te culci târziu, dar în continuare e nevoie să dormi cel puțin 7-8 ore pe noapte. Dacă nu reușești să adormi devreme și să ai un somn odihnitor, apelează la ceaiurile și capsulele din gama Noapte Bună. Susțin relaxarea și starea de bine, ajută la instalarea somnului și reduc numărul de treziri nocturne.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri