facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-04-23
Vizualizari: 636
Comentarii: 0
Atenție la problemele digestive la masa de Paște!

Mai este puțin până la Sărbătorile Pascale, pe care vă dorim să le aveți cât mai frumoase și mai liniștite, alături de cei dragi! Asta înseamnă să vă bucurați de mese îmbelșugate, să ciocniți un ou, un pahar de vin, să  mâncați drob și cozonac fără a plăti apoi acest răsfăț culinar cu probleme digestive, stări de rău și indigestii. Iată la ce reguli alimentare ar trebui să fiți atenți pentru a evita neplăcerile.

  • Dacă ați ţinut post, faceți treptat trecerea de la vegetale la carne şi la mâncăruri grele, pentru a-i da organismului ocazia să se reobişnuiască.
  • Mâncați puțin și des. Nu trebuie să dați gata, la aceeași masă, și salata de boeuf, și friptura de miel, și drobul, ouăle roșii, prăjiturile și alcoolul. Digestia se face cu dificultate atunci când stomacul este plin.
  • De asemenea, atenție la combinații. Este foarte solicitant pentru sistemul digestiv să combinați la aceeași masă toate cele 3 tipuri de proteine animale: carne, ouă și lactate. Regulile alimentare spun că trebuie consumat un singur tip de proteină o dată, alături de legume. De asemenea, nu mâncați fructele după carne şi sarmale, ca desert, pentru că ele se vor digera ultimele şi, stând atât de mult în stomac, vor fermenta, cauzând balonare, arsuri stomacale, dureri și disconfort. Asocierile incorecte la masă îngreunează digerarea capsulecompletă a alimentelor, îmbolnăvesc colonul și împiedică absorbția substanțelor nutritive.
  • Mestecați bine fiecare îmbucătură. Avantajul este că astfel va fi suficient timp să ajungă la creier informația că v-ați săturat, iar în al doilea rând alimentele bine mărunțite se digeră mai ușor și nu forțează stomacul să secrete prea mult suc gastric.
  • Stresul provoacă şi el indigestie deoarece, din cauza adrenalinei, sângele va fi deturnat din sistemul digestiv spre muşchi. Poate sunteți cu socrii la masă, poate cu nişte persoane importante şi vreți să faceți impresie bună… Cert este că aceste surse de stres vă pot provoca indigestie. Încercați să vă relaxați, să savurați mâncarea, să vă bucurați de companie.
  • Dacă aveți senzație de preaplin după masă, beți ceaiuri din plante cu efect efect stomahic, coleretic (coriandru, obligeană, gențiană, salvie, anghinare), sau care conțin enzime digestive (papaya, ananas). E bine să fie calde, pentru a stimula funcția detoxifiantă și digestivă. Sau vă puteți aproviziona de la magazinele naturiste ori din farmacii cu formule din plante gata preparate, care susțin digestia (ceai Digestiv sau capsule Digestie Ușoară) și au efect antibalonare.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri