facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-04-12
Vizualizari: 263
Comentarii: 0
Astragalus - efect imunomodulator și potențial antiviral

Un număr mare de medicamente au fost dezvoltate, mai ales la început, din plante. Plantele conțin constituenți pentru diferite activități farmacologice, inclusiv activitate antimicrobiană. Eficacitatea fitochimicelor împotriva virușilor, ciupercilor și bacteriilor este bine stabilită (Sengul și colab., 2009; Hemaiswarya și colab. 2008).

Astragalus membranaceus este o plantă mult folosită în medicina tradițională chineză. Saponinele, flavonoidele și polizaharidele sunt considerate a fi constituenții activi principali ai acestei plante. Compușii polizaharidici al rădăcinilor Astragalus membranaceus au în principal efecte modulatoare ale sistemului imunitar dar, mai multe studii au confirmat că Astragalus are multe activități, inclusiv antivirală, antiinflamatoare, antioxidantă. A fost folosit pentru tratamentul oboselii, racelii, anorexiei si diareei.

Componentele saponinice de tip ciclo lanostan (polizaharide astragalans Ι & ΙΙ și glicani AMem-P și AMon-S) ale plantei joacă un rol în regenerarea limfocitelor (Kondeva-Burdina și colab., 2015; Yang și colab., 2005) .

Activitatea antivirală a extractelor de rădăcină de Astragalus membranaceus a fost determinată împotriva virusului gripei aviare H9. Trei concentrații (400, 200 și 100 μg/mL) de extract apos și cinci concentrații (400, 200, 100, 50 și 25 μg/mL) de extract metanolic au arătat activitate antivirală. S-a ajuns la concluzia că extractele și de rădăcină de A. membranaceus au activitate antivirală și concentrații folosite au fost sigure și pot fi utilizate pentru tratamentul infecțiilor cu virusul gripei aviare H9. (Khan și colab., 2019)

În alt studiu, Liang și colaboratorii (2019) au obținut un set de rezultate care au demonstrat că injecția cu Astragalus membranaceus a arătat o activitate evidentă împotriva virusului gripal. Oamenii de știință au constatat că preparatele folosite de Astragalus ar putea îmbunătăți rata de supraviețuire a celulelor care au fost infectate cu virusul gripal, în timp ce a îmbunătățit efectul de blocare al virusului gripal asupra ciclului celular după infecție.

Astragalus a fost inclus în formula siropului Biosept, produs natural cu eficiență confirmată clinic, recomandat în caz de viroze respiratorii.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri