facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-03-04
Vizualizari: 1076
Comentarii: 0
Astenia de primăvară – simptome care o dau de gol și tratamentul recomandat

Ai o stare de oboseală inexplicabilă și slăbiciune musculară? A început să te doară mai des capul, te concentrezi mai greu la serviciu, nu prea ai poftă de mâncare, ești apatic și trist fără vreun motiv anume? Cel mai probabil suferi de astenie de primăvară. Iată ce reprezintă aceste simptome și cum poți scăpa mai repede de ele cu tratamente naturiste.

Primele raze de soare ale primăverii, primele fire de iarbă și mirosul zambilelor se presupune că trezesc în noi, după o iarnă lungă, doar bucurie și poftă de viață. Din păcate, asta nu se întâmplă în toate cazurile. De ce apare astenia? De ce suntem triști și fără energie când ar trebui să fie exact opusul? Explicația este aceea că organismul nostru, lipsit de vitalitate din cauza carențelor alimentare de peste iarnă, se adaptează mai greu schimbărilor mediului exterior. Vorbim despre modificări metabolice, hormonale, care au consecințe asupra sistemului nervos. Sunt afectate în principal femeile de 30-40 de ani, care au o vulnerabilitate fizică și emoțională mai mare, persoanele care lucrează în condiții de stres, cele sedentare, care au fost obișnuite să stea mai mult în casă și să consume alimente conservate, dar și bărbații și chiar copiii. Lipsa de energie, anxietatea, instabilitatea emoțională și toate celelalte simptome inexplicabile trec de la sine pe măsură ce organismul se adaptează anotimpului. Însă dacă vrei să faci tranziția mai ușoară, intră într-un magazin naturist. Acolo găsești o mulțime de soluții.

distonoplantAnumite plante medicinale tratează foarte bine astenia. Vinărița, spre exemplu, este cunoscută pentru efectul ei de liniștire a stărilor de agitație nervoasă, reduce stresul și îmbunătățește calitatea somnului. Semințele de schinduf stimulează apetitul și au efect tonic în stările de slăbiciune. O altă plantă medicinală numită șerlai are proprietăți tonice generale și puterea de a liniști în stările de iritare nervoasă și descărcări emiționale. Toate aceste plante se găsesc în capsulele Distonoplant, un tratament natural care tratează astenia și tulburările neurovegetative în maximum 3 săptămâni de administrare. Ceaiurile sunt remedii la-ndemână, gustoase și hidratante. Cel de ginseng combate stresul, cel verde îți dă energie dimineața, ceaiul de rozmarin revigorează, îndepărtează oboseala, durerile de cap și susține rezistența organismului la stres, iar ceaiurile de tei, de sunătoare și de valeriană sunt de mare ajutor în insomnii, au efect sedativ, antidepresiv. Pentru un rezultat mai puternic, poți apela la aromaterapia cu uleiuri esențiale. Cele de mentă și de pin alungă oboseala pe fond nervos, starea de slăbiciune, migrenele și nevralgiile, uleiul de ylang-ylang are efecte sedative, combate anxietatea, depresia, iar cel de lavandă  ameliorează durerile de cap și scade tensiunea nervoasă, e folosit cu succes în depresii, insomnii, nevralgii.

Alimentația ajută și ea enorm. Pentru a se putea adapta schimbărilor de temperatură, organismul trebuie vitaminizat și întărit. Urzicile, ștevia, spanacul, leurda și toate verdețurile care deja au început să apară la tarabe sunt mineralizante, detoxifiante, tonice. Mai este nevoie de alimente bogate în vitamina B, pentru că energizează organismul și elimină senzația de oboseală. De asemenea, sunt esențiale alimentele bogate în triptofan, un aminoacid care stimulează secreția de serotonină și ne face să ne simțim mai bine (se găsește în lactate, ouă, pește, citrice, ananas, căpșune, mango, avocado, nuci, leguminoase). Suplimentele cu fier pot fi și ele utile în caz de oboseală. De asemenea, polenul și lăptișorul de matcă au efect energizant și tonic pentru sistemul nervos.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri