facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-08-21
Vizualizari: 663
Comentarii: 0
Așa rezolvi problema kilogramelor în plus la copii!

Kilogramele în plus sunt o problemă și în rândul celor mici. Se estimează că peste 30% din totalul copiilor dintr-o țară sunt supraponderali. Potrivit studiilor, la nivel mondial sunt peste 22 de milioane de copii obezi cu vârsta sub 5 ani și mult mai mulți obezi și supraponderali cu vârsta până în 16 ani. Deși curele clasice de slăbire nu sunt indicate copiilor, care sunt în creștere și au nevoie de o gamă largă de nutrienți, există suficiente soluții pentru a-i ajuta să obțină un indice de masă corporală normal și să se mențină sănătoși.

Un copil supraponderal nu poate fi trecut pe regim restrictiv. Nu îl ajuți dacă îi dai mai puțin de mâncare. În schimb, e absolut necesar să treacă pe o alimentație sănătoasă, bazată pe cereale integrale, legume și fructe cât mai puțin prelucrate termic, alimente de origine animală din sursă sigură, gătite sănătos. Renunțați la fast-food, prăjeli, sucuri acidulate, prăjituri, ciocolată și alimente procesate, pline de conservanți și arome artificiale. Gusturile se formează din copilărie și, în principal, din familie. Cel mai bun mod de a-l convinge pe copil să mănânce sănătos este să gătești sănătos și să pui pe masă, pentru toată familia, numai alimente permise. Nu poți să ai pretenția ca voi, părinții, să mâncați cartofi prăjiți și celui mic să-i pui în farfurie broccoli.

Aproape orice aliment nepermis are și un corespondent sănătos. Cerealele cu zahăr și ciocolată de dimineața se pot înlocui cu unele integrale, peste care pui puțină miere; în locul iaurtului cu fructe din comerț fă-i acasă un amestec din iaurt natural și fructe proaspete (banane, fructe de pădure – dacă sunt congelate, mixându-le cu iaurt, rezultă o delicioasă înghețată). Îi plac dulciurile? Știi deja soluția – fă-i în casă unele raw vegane, fără zahăr, pe bază de fructe, semințe, cereale, cacao etc. Îi plac pizza, pastele? Optează pentru produse din făină integrală și prepară-le în casă, cu mai puțină grăsime și mai multe legume. De asemenea, alege gustări sănătoase. În pauzele de la școală, copiii sunt tentați să ronțăie biscuiți, chips-uri, covrigi, merdenele și alte alimente bogate în calorii și sărace în nutrienți. Prepară-i biscuiți fără zahăr, brioșe din făină integrală, sau dă-i un fruct, niște alune/nuci nesărate și neprăjite.

Nu e nevoie să-l îmbii cu suc, chiar dacă e vorba de un fresh din fructe proaspete. Când stoarcem un fruct, extragem din el doar apa și fructoza, eliminând fibrele care dau senzația de sațietate. Fructoza se duce direct în ficat și îl solicită extrem de mult, crește rapid glicemia și afectează pancreasul. Pe niște organe în formare, cum sunt cele ale copilului, obiceiul înseamnă risc de diabet la vârste tinere. În plus, sucul e foarte bogat în calorii, însă nu satură.

Stilul de viață trebuie și el schimbat. În era tehnologiei, sedentarismul este, pe lângă alimentația nesănătoasă, al doilea vinovat de obezitate în rândul copiilor. Nu-i permite celui mic să stea mai mult de două ore pe zi în fața ecranelor. Este suficient cât stă pe scaun la școală și când își face temele. În restul timpului, e indicat să iasă afară, la aer, să se joace, să alerge și să-și consume energia. În același timp, e necesar să doarmă suficient. Nu lăsa copilul să stea până târziu în noapte cu ochii în tabletă, calculator sau televizor. Somnul insuficient perturbă hormonii care controlează arderile în organism.

Adoptarea oricărui program de slăbit se face numai la recomandarea și sub stricta supraveghere a unui nutriționist, care trebuie doar să facă puțină ordine în regimul alimentar, să excludă anumite alimente și să introducă în meniu altele, sănătoase, sățioase și variate. La copii, greutatea trebuie menținută, nu scăzută. Kilogramele în plus se vor pierde odată cu creșterea în înălțime.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri