facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-01-21
Vizualizari: 1659
Comentarii: 0
Așa poți fenta răceala în iarna aceasta

De ce de unii se prind toate bolile și de alții nu? Simplu - ține de imunitate. Dacă aceasta este ridicată, virusurile și bacteriile sunt distruse de organism înainte de a apuca să facă probleme. Astfel, cea mai bună soluție pentru a fenta răcelile și virozele de sezon este să-ți crești imunitatea. Poți face asta consumând mai des o serie de ceaiuri, ciuperci medicinale, fructe și legume bogate în vitamine.

Echinacea este una dintre cele mai indicate plante atunci când vorbim despre creșterea imunității. Cercetările au arătat că ea stimulează producerea de celule albe, care au rolul de a apăra organismul împotriva infecţiilor cu virusuri şi bacterii. Tot echinacea grăbeşte vindecarea rănilor, are efect antiinflamator, antibacterian, imunostimulator. O poți consuma sub formă de ceai, circa 2-3 căni pe zi.

Fructele de pădure sunt foarte bogate în vitamina C, unul dintre cei mai cunoscuți antioxidanți. Fă-ți un obicei din a bea multe ceaiuri de cătină, afine, măceșe. Nu se mai găsesc la vremea aceasta în stare proaspătă, decât congelate. Poți face din ele siropuri sau le poți consuma (după dezghețare) amestecate cu miere.

Ciupercile medicinale, cum ar fi Cordyceps, Maitake sau Shiitake, sunt alimente-medicament cu efecte remarcabile asupra sănătății. Se găsesc pe piață sub formă de pulbere sau capsule și au proprietăți imunostimulatoare, antioxidante.

Tinctura de propolis este un antibiotic natural care nu numai că stimulează imunitatea dacă e consumat preventiv, ci și tratează tot felul de probleme de sănătate, de la cistite, anexite, acnee, până la dureri în gât, tuse și răceli în general. Se consumă câte 15-20 de picături, de 3 ori pe zi, în miere.

Fructul de noni este considerat aproape un panaceu, având multe proprietăți atestate prin cercetări: antivirale, antifungice, antiinflamatorii, antifebrile, antidepresive și multe altele. I se mai spune și „aspirina Polineziei”, iar partea bună este că poate fi consumat și de către persoanele alergice, cărora, de obicei, stimularea imunității le poate agrava alergia.

În rest, puțină grijă și la alimentație. E bine să introduci în dieta ta spanac, broccoli, morcovi, ceapă și usturoi, citrice, merișoare, kiwi, ghimbir. Odihnește-te mai mult, evită stresul și vei uita de gripă și răceli.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri