facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-11-04
Vizualizari: 412
Comentarii: 0
Așa NU, în răceală: 6 lucruri interzise

Nicio răceală nu seamănă cu alta. Durata și simptomele asociate sunt diferite de la persoană la persoană. Te-ai întrebat vreodată de ce unii scapă ușor și repede, parcă nici nu simt boala, pe când la tine simptomele sunt de-a dreptul chinuitoare și persistă zile în șir? Cu siguranță, undeva faci niște greșeli. Iată lista celor 6 lucruri de evitat în răceală!

 

• Iei antibiotice. Dacă încep să facă febră, dacă durerea în gât este prea mare, dacă mucusul este cam galben sau verzui, mulți bolnavi cred că în peisaj a apărut o infecție bacteriană, care trebuie tratată cu pastile mai puternice. Greșit! Răceala sau gripa sunt infecții virale în fața cărora antibioticul nu are niciun efect. El se dă doar la recomandarea medicului, atunci când există certitudinea că ai în corp o infecție bacteriană.

• Sau ignori orice formă de tratament. Alte persoane merg pe principiul că „răceala, tratată sau netratată, tot 7 zile durează”. Prin urmare, aleg să nu-și mai bată deloc capul cu tratamentul și nu iau nimic. Dar, fără un ajutor din exterior, organismul va lupta mai mult și mai greu cu boala. Simptomele vor fi mai dificile, mai chinuitoare, iar timpul de vindecare se poate prelungi, chiar cu risc de complicații.

• Alegi greșit remediile pentru tuse. Știi, cu siguranță, că tusea este de două tipuri: seacă / iritativă și umedă / productivă. Prima trebuie calmată cu remedii emolientecalmeaza rapid tusea pentru gât. A doua trebuie ajutată să elimine secrețiile, prin expectorație, motiv pentru care se apelează la remedii care fluidifică secrețiile și stimulează eliminarea lor. Nu le amesteca, nu le încurca, pentru că poți agrava simptomele. Din fericire, la Fares există siropuri ce conțin combinații de plante care acționează eficient pe ambele tipuri de tuse.

• Folosești în exces picături nazale de sinteză. Chiar dacă la început și-au făcut efectul și ți-au desfundat nasul, nu le lua mai mult de 3-4 zile! Multe dau dependență și duc la inflamarea și iritarea mucoasei nazale. Mai bine încerci spălăturile cu apă și sare sau inhalațiile cu aburi și uleiuri esențiale. Au efect antiinflamator, decongestionant, antiseptic al mucoasei nazale și bronșice. Pe timpul zilei, când ești pe stradă sau la serviciu, poți folosi un ulei esențial în sticluță cu roll on, pe care să o duci la nas oricând simți nevoia.

• Fumezi. Știm, e greu pentru un fumător să se lase peste noapte de acest viciu. Dar măcar încearcă să reduci țigările cât timp ești răcit. Fumul de țigară este foarte iritant pentru gât, agresează mucoasele sistemului respirator, inflamează sinusurile, agravează tusea.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri