facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-12-02
Vizualizari: 543
Comentarii: 0
Așa calmezi simplu și rapid durerea în gât!

Durerea în gât este primul și cel mai frecvent simptom în răceală și gripă. Nu-l ignora! În afară de disconfortul în sine, riști să nu te poți odihni bine noaptea, să nu poți mânca orice. Din fericire, există o mulțime de opțiuni de tratament natural și de trucuri ușor de pus în aplicare, acasă. Acestea funcționează ca un balsam, reduc inflamația și, în plus, ajută organismul să lupte cu boala.

• Gargara cu apă sărată. Mai multe studii au arătat că gargara cu apă sărată, călduță, dezinfectează gâtul și omoară microbii. Se prepară dintr-o jumătate de linguriță de sare dizolvată într-o cană cu apă. Poți face gargară de 3-4 ori pe zi.Biosept-Forte A17 30 cps-moi

• Spray-urile naturale, din plante. De asemenea, îți mai poți dezinfecta gâtul cu un spray gata preparat de fitoterapeuți. Pe bază de extracte de plante și uleiuri esențiale, acesta funcționează ca un anestezic local, cicatrizant, antiinflamator.

• Comprimatele de supt stimulează producția de salivă, care ajuta la umezirea gâtului. În plus, cele naturale, din plante, vin cu un plus de beneficii. Spre exemplu, comprimatele Biosept Plus au un puternic efect antiviral, antibacterian, antiinflamator local, calmează durerea și iritația de la nivelul gâtului.

• Mierea. Probabil cel mai cunoscut remediu pentru durerile în gât, mierea este eficientă atât în ameliorarea simptomelor, cât și pentru calmarea tusei uscate, acționând ca un balsam pe gâtul iritat. Poate fi folosită ca atare, sau adăugată în ceai.

• De altfel, hidratarea este foarte importantă atunci când ești bolnav și ai gâtul iritat , deoarece așa menții umedă mucoasa sistemului respirator. Bea mai multă apă la temperatura camerei - spre călduță, supe, compoturi, sucuri de fructe, dar mai ales ceaiuri din plante medicinale. Unele au efect antiviral, altele tratează tusea sau întăresc imunitatea. Pentru un efect suplimentar, adaugă o linguriță de miere.

• Supa de pui. Este un remediu vechi pentru tratarea răcelilor și poate calma cu ușurință inclusiv durerea în gât. Este felul de mâncare ideal în această situație, când înghițitul se face cu dificultate. Supa călduță hidratează, hrănește, oferă senzație de sațietate și se pare că e un foarte bun antiviral grație substanțelor oferite de legumele fierte.

De evitat! În paralel cu toate remediile de mai sus, încearcă o vreme să nu-ți forțezi vocea, să nu vorbești mult sau tare. Evită băuturile care deshidratează (cafeaua, alcoolul), alimentele crocante, uscate, picante. Nu fuma, nu sta în aer rece sau prea uscat. În câteva zile, durerea ar trebui să dispară.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri