×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Aromatograma

Ceaiuri

Aromatograma– metodă de determinare a puterii antibacteriene a uleiurilor esenţiale

Uleiurile esenţiale au importante proprietăţi antibacteriene cu un spectru larg. Conform studiilor, compuşii uleiurilor esenţiale atacă membrana celulară a bacteriilor, modificându-i permeabilitatea, ceea ce duce la moartea microorganismelor respective. Mai mult, s-a demonstrat că bacteriile nu pot dezvolta rezistenţă la uleiurile esenţiale, aşa cum o fac în cazul antibioticelor de sinteză, deoarece acestea au componente atat de multe şi de variate, încât fac imposibilă o adaptare a germenilor patogeni.Ajuta circulatia sangelui la nivel cerebral

Selectarea uleiurilor esenţiale pentru tratatrea infecţiilor se poate face prin metoda AROMATOGRAMEI. Aceata metodă, inspirată din tehnica antibiogramelor, permite măsurarea puterii antibacteriene a uleiurilor esenţiale  şi studierea sensibilităţii germenilor la acţiunea acestora.

Măsurarea zonei de inhibiţie pe aromatogramă

Considăm util să vă prezentăm, din experienţa noastră, rezultatele obţinute la testările pe aromatograme a mai multor probe biologice cu diferiţi germeni patogeni. La un laborator de analize medicale s-au efectuat aromatograme cu 5 uleiuri esenţiale care conform tradiţiei şi datelor din literatură prezintă un puternic efect antibacterian: lavandă, rozmarin, geraniu, ti-tree, cuişoare, cimbru. Au fost examinate mai multe tipuri de probe biologice: urină, secreţie faringiană, nazală, conjunctivală şi pustulă. Pentru fiecare probă biologică s-a efectuat antibiograma (cu antibioticele uzuale) şi în paralel aromatograma cu cele 5 uleiuri esenţiale. Rezultatele obţinute au demonstrat o acţiune antibacteriană certă a uleiurilor pe tulpini de E. Coli, Stafilococ auriu, Klebsiella, Piocianic şi Proteus. Demn de remarcat este faptul că uleiurile esenţiale au acţionat eficient şi asupra unor bacterii care prezentau rezistenţă la toate antibioticele clasice testate în paralel pe antibiograme. Aceste rezultate confirmă încă o dată faptul că aromaterapia constituie a alternativă viabilă de tratament natural al infecţiilor bacteriene, constituind o opţiune terapeutică la pacienţii care prezintă intoleranţe, alergii sau nu mai răspund la antibioticele clasice.

Găsiţi aceste uleiuri esenţiale în remediile naturale de la Fares atât individual (ulei esenţial de cimbru, cuişoare, eucalipt, lavandă, rozmarin, ti-tree) cât şi sub formă de combinaţii de uleiuri în capsule moi (Biomicit Forte, Biomicin).

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.