Armurariul este planta pe care o găsim în multe reţete pentru afecţiunile hepatice.
Se numeşte Silybum marianum. Substanţa activă este silimarina.
Era considerată o plantă prea aspră pentru om şi de aceea proprietăţile sale preţioase au fost descoperite târziu.
Creşte în locuri necultivate, uscate, dar se cultivă şi în grădini.
În medicină se folosesc rădăcina şi seminţele, uneori şi frunzele.
Armurariul este un bun protector şi regenerator hepatic, stimulează secreţia şi eliberarea bilei în intestin.
Este eficientă în intoxicţii alimentare sau medicamentoase, hepatopatii acute sau cronice, litiază biliară – referindu-mă numai la afecţiunile despre care am scris în luna iunie - .
Se găseşte în: ceaiul Hepatic, reţetă de la mânăstirea Muncelu, ceaiul Hepatocol, capsulele Ficat Sănătos, Armurariu şi Ganoderma, Detoxifiant cu Ganoderma, complexul din plante medicinale Curăţarea ficatului, pulbere din fructe de Armurariu.
Fares are, iată, o gamă complexă şi completă pentru tratamentul afecţiunilor hepatice, în care Armurariul are un loc şi un rol foarte importante ca detoxifiant, protector şi regenerator pentru ficat.
Individualizarea recomandărilor este posibilă, în funcţie de cauza sau cauzele afecţiunilor, vârstă, vitalitatea şi reactivitatea fiecărui pacient, alte boli asociate.
Formele de condiţionare enumerate pot fi administrate într-o secvenţialitate specifică evoluţiei clinice şi biologice a pacienţilor, tratamentul putând fi administrat o perioadă mai lungă de timp – 3-6 luni, cu pauză de 2 luni.
Toate produsele naturale sunt bine tolerate, fără efecte secundare şi cu eficienţă dovedită clinic şi prin analize de laborator şi investgaţii paraclinice- ex. ecografie abdominală - .
Le recomand pentru a vă reda sănătatea şi bucuria de a întâmpina fiecare zi.
Dr Luminiţa Sârcă