facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-10-21
Vizualizari: 687
Comentarii: 0
Antibioticele în sarcină – întrebări și răspunsuri

Știi că antibioticele îți pun în pericol sarcina și de ele te temi cel mai mult în momentul în care ai vreo problemă de sănătate. Ce se întâmplă dacă iei, ce se întâmplă dacă nu iei? Există și alternativa naturală? Înainte de a lua orice decizie, discută cu medicul tău despre variantele de tratament. Până atunci, îți răspundem noi la câteva întrebări.

Cât de periculoase sunt antibioticele de sinteză?

Medicii le prescriu cu destulă rezervă, iar asta deoarece prezintă un risc crescut de malformații congenitale grave la făt. Unele provoacă afecțiuni renale, surditate, altele dau icter, alergii, altele afectează oasele, dinții, ficatul.

Dacă am o infecție, pot să aștept să se vindece de la sine și să nu-mi administrez antibiotic?

Nu. Știm că ești în stare de sacrificii pentru bebelușul tău și că pui siguranța lui înaintea ta, dar netratarea unei afecțiuni medicale poate fi mult mai periculoasă pentru copil decât tratamentul în sine, fie el și antibiotic. Oricât te-ai feri de antibioticele de sinteză, trebuie să te tratezi cumva pentru că, în caz contrar, riști chiar nașterea prematură.

Atunci, ce e de făcut?

Există antibiotice care nu afectează fătul și se pot lua pe tot parcursul sarcinii, altele sunt de evitat în anumite perioade de graviditate și sunt sigure în altele. La recomandarea medicului, ți se pot administra doar anumite grupe de antibiotice, într-o cantitate specifică și pe o perioadă clar determinată.

Există și varianta antibioticelor naturale?

Bineînțeles. Însă chiar dacă sunt naturale și, în mod normal, fără efecte adverse, nici acestea nu sunt toate considerate sigure în perioada sarcinii. Uleiurile esențiale de cimbru, cuișoare, ti-tree, eucalipt, scorțișoară, recunoscute ca fiind cele mai bune antibiotice naturale, sunt, spre exemplu, interzise femeilor însărcinate. Cele mai la-ndemână și mai sigure antibiotice naturale rămân ceapa și usturoiul, consumate în stare proaspătă, adăugate în mâncare, sau sub formă de capsule (usturoiul). Ele întăresc organismul și îl ajută să lupte cu virusurile și bacteriile. Scorțișoara este un bun antibiotic natural și se poate folosi în mâncare sau sub formă de infuzie. În aceeași situație este și rozmarinul, un condiment care tratează afecțiunile stomacului și îl protejează de ciuperci și de bacterii.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri