Anghinarea este o plantă des folosită în bucătăria mediteraneană, proaspată sau fiartă. Anghinarea este bogată în vitaminele A, B și C, în minerale precum fierul, fosforul, calciul sau manganul, în acid folic și fibre și reprezintă o importantă sursă de antioxidanți. Bulbul florii este folosit în bucataria spaniolă și italiană ca ingredient principal, alături de alte verdețuri.
În același timp, din punct de vedere medical, s-a descoperit că anghinarea posedă proprietăţi diuretice, coleretice, hipocolesterolemiante, hipolipemiante şi hepatostimulatoare.
Anghinarea este cunoscută pentru gustul ei amar, care este atribuit unui compus numit cinarină, considerată unul din principiile biologic active cele mai importante ale anghinarei. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că acest compus are capacitatea de a reduce colesterolul.
De asemenea, anghinarea are proprietăți hepatoprotectoare şi detoxifiante. În aceste conditii, Fares Orăștie a creat produsul Anghinare cu Frunze de Maslin care poate trata boli precum dischinezie biliară, steatoză hepatică, hepatită dar și hipercolesterolemie, dislipidemii, hipertensiune arterială și ateroscleroză.