facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-11-18
Vizualizari: 557
Comentarii: 0
Anasonul stelat –  o alternativă antivirală naturală

Antiviral natural

În prezent, atenția este îndreptată din ce în ce mai mult în căutarea de noi compuși eficienți și siguri pentru controlul bolilor virale la ființe umane și animale. O serie de investigații au fost efectuate deja pentru a testa diferite extracte de plante împotriva virusului gripal (H1N1), a virusului bolii Newcastle, rotavirus și virusului herpes simplex tip 1.

Au fost investigate resursele naturale, cum ar fi plantele şi extractele lor, în ce priveşte acţiunea biologică ce le conferă o perspectivă încurajatoare pentru cercetare asupra efectelor de a controla astfel de afecţiuni.

Planta Illicium verum este o plantă veşnic verde, denumită uneori ca anason stelat chinezesc, care are fructe în formă de stea și are originea în China și Vietnam, utilizată în mod tradițional ca şi condiment și plantă medicinală. De asemenea, are proprietăți farmacologice care oferă beneficii semnificative pentru sănătate; extractele de anason stelat au prezentat în evaluări ştiinţifice activitate antivirală împotriva virusului imunodeficienței umane (HIV), virusului herpes simplex tip 1 (HSV-1), virusului herpes simplex tip 2 (HSV-2) şi virusului herpesului bovin 1 (BHV-1).

În afară de utilizarea sa ca şi condiment în arta culinară, anasonul stelat este unul dintre ingredientele vitale ale plantelor medicinale chinezești și este cunoscut aici pe scară largă pentru efectele sale antivirale. Este, de asemenea, sursa moleculei precursoare, acidul shikimic, care este utilizat la fabricarea oseltamivirului, un medicament antiviral pentru gripa A și gripa B. În plus, de la aceeași plantă au fost raportate alte câteva biomolecule cu numeroase beneficii biologice, inclusiv efecte antivirale.

Un studiu mai recent a vizat screeningul activității inhibitoare a extractelor de Illicium verum împotriva reovirusului aviar, virusului bolii infecțioase bursale, virusului bolii Newcastle și virusului laringotraheitei infecțioase. Extractul a prezentat activitate inhibitoare antivirală împotriva tuturor virusurilor testate în timpul inoculării și preinoculării simultane. Studiul a mai sugerat că extractele au un efect preventiv împotriva virusurilor. Rezultatele inițiale ale acestui studiu, sugerează astfel că anasonul stelat poate constitui un candidat pentru o sursă naturală alternativă de agenți antivirali.

Pe lângă aceasta, uleiul esenţial de anason stelat prezintă efecte antibacteriene asupra unei varietăţi de tulpini, inclusiv Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Bacillus subtilis, theria bacillus și Salmonella typhi.

Uleiul esențial de anason stelat se găsește în compoziția produsului Biosept nazal.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri