×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Anason, o tradiţie recunoscută

Articole

Plantele aromatice, ca şi semințele de anason, au o utilizare tradițională îndelungată atât în medicina populară, cât și în medicina convențională și, bineînțeles, în industria farmaceutică. Originea anasonului o constituie probabil Orientul. În orice caz, cultura sa este foarte veche. Anasonul a fost folosit în medicina tradițională în China, de exemplu, încă din secolul al V-lea.

Pitagora lăuda deja puterile sale vindecătoare, el fiind adesea menționat și în scrierile hipocratice, ale lui Teofrast și Dioscpride, precum și ale lui Pliniu, care îl tratează în detaliu ca pe o plantă medicinală și aromatică. Folosit ca emolient de Sfânta Hildegard ((călugăriță benedictină, stareță din 1136, care s-a ocupat de discipline diferite ca: religie, medicină, biologie și muzică) iar Haller (1755), de asemenea, îl foloseşte pentru catar bronsic, iar Von Osiander și von Hufeland ca agent emolient, expectorant.

The British Pharmaceutical Codex 1911 menţionează că uleiul esenţial de anason poate fi administrat pe zahăr sau ca Spiritus sau Elixir Anisi considerat fiind ca un expectorant ușor.

Uleiurile esențiale sunt amestecuri de compuși volatili, în principal mono- și sesquiterpenoide, fenilpropanoide etc., şi care conțin sute de constituenți chimici individuali, care pot avea activitate biologică. Compușii importanți găsiți în uleiul esenţial de anason cuprind estragol, p-anisaldehidă, alcool de anason, acetofenonă, pinenă și limonenă, dar cel mai important compus volatil care conferă semințelor parfumul

plăcut, dulce și aromat este anetolul.

Concluziile raportului de evaluare realizat de Agenţia Europeană a Medicamentului privind utilizarea medicamentelor cu ulei esenţial de anason pentru tuse se bazează pe utilizarea lor tradițională. Utilizarea medicinală tradiţională a anasonului se datorează în mare măsură efectelor antispastice, secretolitice, secretomotorii și antibacteriene ale uleiului său esențial. A mai fost arătat efectul relaxant semnificativ al uleiului de anason asupra mușchilor netezi traheali. Efectele sale joacă, de asemenea, un rol benefic în tratamentul inflamației membranelor mucoase ale tractului respirator superior.

Aceste indicații sunt considerate plauzibile de baza efectelor secretolitice și expectorante prezentate de anetol, componenta principală a uleiului esenţial de anason.

Fructele de anason intră în compoziția comprimatelor Plantusin calmant, remediu naturist.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.