facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-03-30
Vizualizari: 1409
Comentarii: 0
Ananasul – fructul digestiv ce reduce pofta de mâncare

Ananasul (Ananas comosus) este un fruct comestibil cărnos, cu gust dulce-acrișor și foarte aromat. Are numele comun atât al plantei tropicale cât și al fructului. Conține vitaminele A, B, B1 și C. Conține de asemenea betacaroten, potasiu, magneziu și săruri minerale. Stimulând organismul, este recomandat mai ales pentru buna sa digestibilitate. Un fruct exotic delicios si aromat, care poate contribui la reducerea greutății corporale dacă îl consumăm inteligent.

E folosit cu succes în tratamente de detoxifiere, ajută la refacerea bateriilor de enzime, are foarte puține calorii – aproximativ 50 de calorii la 100 de grame, te ajută să scapi de balonare și are și un efect ușor diuretic. Ananasul este bogat în carbohidrați, ceea ce îi face o sursă excelentă de energie! La fel ca toate fructele uscate lipsite de apă, este și bogat în fibre, prin urmare favorizează confortul digestiv, ajută astfel la combaterea constipației și acționează în special ca un inhibitor natural al apetitului.

Ananasul are activitate proteolitică datorită bromelainei, o enzimă proteolitică, capabilă sa degradeze proteinele, favorizând digestia; este indicată în caz de simptome dispeptice, constipaţie, diaree, indigestie. Reduce balonarea, gazele şi altereduce colesterolul simptome ale sindromului de colon iritabil; ajută la echilibrarea acidităţii gastrice, precum şi alcalinităţii intestinului subţire.

Componenta principală a bromelainei este o fracţie sulfhidril proteolitică. Conţine, de asemenea, o peroxidază, fosfataza acidă, inhibitori de protează şi calciu legat organic. Este activă atât în mediu acid gastric, cât şi în mediu alcalin din intestin. S-a dovedit a fi un înlocuitor adecvat pentru pepsină şi tripsină în cazuri de deficit.

Extractul de ananas standardizat în bromelaină îl regăsim în produsul Siluetă perfectă, controlul apetitului capsule, alături de alte extracte, plante și fibre, ce reduc pofta de mâncare, creează senzația de sațietate și stimulează peristaltismul intestinal, fiind benefic în cura de slăbire.

Bibliografie

1.Gruenwald J, Brendler T, Jaenicke C (eds). PDR for Herbal Medicines. Montvale, 3th edition, NJ: Medical Economics Company, 2004:640.

2.https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/bromelain/

3.Gregory S. Kelly, N.D. Bromelain: A Literature Review and Discussion of its Therapeutic Applications. Alternative Medicine Review,Volume 1,Number 4,1996,243-257.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri