×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Amigdalita pultacee: tratament cu antibiotic natural la copii

Remedii Boli Si Afectiuni

Amigdalele au rolul de a fi primul bastion de apărare a organismului împotriva microbilor sau virusurilor care intră prin gură sau prin nas în timpul sezonului rece. În momentul în care se declanșează lupta dintre celulele de apărare și virusuri, amigdalele își măresc volumul, ceea ce duce la apariția amigdalitei. Când amigdalele se măresc, acestea pot să fie roșii sau pe suprafața lor poate apărea puroi. În acest ultim caz, amigdalita se numește pultacee.

Vei știi că micuțul are amigdalită dacă are temperatura corpului mai mare de 38 grade C, are dureri când înghite, iar ganglionii de o parte și alta a gâtului se umflă, pentru că și acolo se dă lupta cu microbii și virusurile. Microbii din gât se pot duce și în nas și atunci apare rinita, iar nasul începe să curgă. Deoarece nasul, gâtul și urechile comunică între ele, microbii sau virusurile pot intra în sinusuri, cauzând sinuzita, sau pot intra în ureche, și atunci provoacă otita.

Nu la toate amigdalitele este nevoie să iei antibiotice. Antibioticele sunt inofensive împotriva virusurilor, fiind recomandate doar în caz de infecție bacteriană. Biomicin A2 este un antibiotic natural și reprezintă o soluție alternativă pentru tratarea acestui tip de infecții la copii.

Biomicin A2 conține ulei esențial de ti-tree și ulei esențial de cuișoare. Aceste două componente au un puternic efect antibiotic, antiviral și antiinflamator. De aceea, solutia este recomandata copiilor de peste 3 ani în infecțiile și inflamațiile respiratorii, precum amigdalita pultacee. Extrem de eficient este dacă se administrează într-o linguriță de sirop de fructe sau în puțină miere. Pentru că are un miros specific și, în contact cu mucoasele, are un efect usturător, se recomandă părinților să tragă amestecul  într-o seringă și să-l administreze la baza limbii pentru ca amestecul să ajungă imediat pe suprafața amigdalelor infectate. După 2-3 zile de administrare, punctele de puroi dispar, la fel și febra, iar starea generală a copiilor se îmbunătățește semnificativ. Dieta copiilor în această perioadă trebuie să fie cea mediteraneeană (să includă pește, carne, legume și fructe). De asemenea, laptele de vacă trebuie înlocuit cu cel de soia sau migdale.

Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.