Știm cu toții că răceala și gripa sunt infecții virale care se tratează cu... antivirale. Antibioticele acționează doar pe infecții bacteriene și nu au niciun efect asupra simptomelor răcelii, dimpotrivă, fac mai mult rău. Sunt, totuși, situații când infecția virală se complică și, suplimentar, apare una bacteriană. Iată cum știm acest lucru și ce măsuri e bine să luăm!
Nas înfundat, strănut, durere de cap, tuse, durere în gât, oboseală și stare generală de rău, acestea sunt, în general, simptomele răcelii. Se tratează cu siropuri, spray-uri și comprimate masticabile pentru gât, cu ceaiuri și capsule antivirale, din plante. NU lua antibiotice de sinteză, căci nu te vor ajuta să te vindeci mai repede, din contră. Ele scad imunitatea, îți afectează flora intestinală, pot da candidoze, diaree etc.
În plus, Ministerul Sănătății avertizează asupra riscului de a dezvolta rezistență la antibiotice: „Infecțiile determinate de bacteriile rezistente la antibiotice sunt mai greu de tratat, antibioticele folosite anterior nu mai sunt eficiente și va fi nevoie de antibiotice mai toxice, mai costisitoare. În unele cazuri, rămân foarte puține soluții pentru tratamentul infecțiilor cu bacterii rezistente”.
Semne că ai nevoie de un antibiotic
Răceala durează, în medie, 7 zile. Dacă după această perioadă simptomele nu se ameliorează, ba mai mult, apare febra, durerea de cap, o durere la nivelul frunții sau de urechi, tuse productivă, cu spută, probabil peste infecția virală s-a suprapus una bacteriană (otită, sinuzită, bronșită, pneumonie). Consultă medicul pentru că e posibil să ai nevoie de antibiotic!
Dacă vrei să eviți, totuși, pleiada de efecte adverse ale antibioticelor de sinteză, inclusiv riscul de a dezvolta rezistență, află că poți opta pentru unele naturale, pe bază de uleiuri esențiale. Capsulele Biomicin Forte sunt create special pentru infecțiile respiratorii bacteriene. Deosebit de eficiente, 100% naturale, ele nu au efecte adverse, nu dau rezistență, ba chiar susțin imunitatea.
Reguli atunci când iei antibiotice naturale
Chiar dacă sunt pe bază de plante, nici antibioticele naturale nu se iau după ureche. Trebuie să respecți doza de administrare, să menții un flux constant în corp, în caz contrar, bacteriile dăunătoare se pot regrupa. Nu întrerupe tratamentul dacă boala dă semne de ameliorare, durata unei cure este de 10-15 zile. Și e mai bine să le iei după masă, nu pe stomacul gol.
Antibioticele pe bază de uleiuri esențiale sunt destul de puternice, de aceea nu se recomandă femeilor însărcinate, mamelor care alăptează, persoanelor care au gastrită, ulcer gastro-duodenal și copiilor mai mici de 10 ani. Pentru toți aceștia, există alte soluții, pe care le poți consulta în schema de tratament creată de Fares.