facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-09-25
Vizualizari: 1144
Comentarii: 0
Am răcit. Când iau antibiotic?

Atunci când te-a prins răceala sau gripa și te simți rău, tare te mai tentează să apelezi la cel mai puternic tratament care, îți zici, te va vindeca rapid. Și îți îndrepți privirea spre antibiotice, cum altfel?! Trebuie să știi câteva lucruri despre ce pot și ce nu pot să facă aceste pastile.

Antibioticele sunt destinate a trata infecțiile cauzate de bacterii. Răcelile sunt, de obicei, provocate de virusuri, prin urmare nu ai de ce să iei antibiotice. Ele pot avea efecte adverse dacă le consumi după ureche și, în loc să te faci bine, îți vei slăbi sistemul imunitar și te vei simți chiar mai rău. Sunt doar câteva situații în care este nevoie de tratament cu antibiotice:

- Tușești foarte tare, ai febră și dureri în spate. Acestea sunt simptomele unei pneumonii, însă este nevoie să mergi urgent la medic pentru un diagnostic de specialitate.

- O răceală incorect tratată poate duce la o altă problemă urâtă – sinuzita. Presupune inflamarea membranei mucoasei nazale şi se manifestă prin dureri de cap, la nivelul frunţii, tuse productivă, rinoree, respiraţie urât mirositoare, secreții nazale gălbui sau verzi, diminuarea senzaţiilor de văz şi gust. În urma analizelor, dacă infecția apărută este de natură bacteriană, medicul poate recomanda tratament cu antibiotice.

- O altă afecțiune din sfera ORL este otita. Apare atunci când legătura dintre gât și urechea medie, denumită Trompa lui Eustache, se blochează din cauza inflamației căilor nazale, fapt care duce la acumulare de lichid. Bacteriile și virusurile se dezvoltă acolo și determină infecția. Apare durerea, uneori destul de severă, pierderea auzului, dar și scurgeri din ureche, febră, amețeală.

- Bronșita apare și ea în urma unei răceli și presupune o inflamaţie şi o infecţie la nivelul căilor respiratorii care leagă traheea de plămâni. Inflamaţia produce mucus, iar acesta provoacă tusea care durează câteva săptămâni.

Toate aceste afecțiuni pot fi de natură virală, iar tratamentul cu antibiotice este ineficient. Doar dacă problema persistă mai mult de o săptămână, atunci e posibil ca infecția să fie bacteriană, caz în care trebuie mers la medic. Oricum, e bine să știi că fiecare boală în parte se poate trata mult mai bine și mai sigur cu antibiotice naturale, pe bază de plante cu efect antiseptic, antibiotic, antibacterian. Se găsesc în magazinele naturiste, sub formă de ulei esențial, soluții și capsule. Ele nu provoacă rezistență la antibiotice, nu distrug flora intestinală și nu slăbesc sistemul imunitar.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri