×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Aloe vera, cicatrizant natural

Articole

Aloe vera este o specie de plante suculente care este probabil originară din nordul Africii. Specia este adesea folosită în fitoterapie de la începutul secolului I e.n., fiind menționată în Noul Testament (Ioan 19:39 Și a venit și Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă și aloe….). Totuși, nu este clar dacă termenul aloe descris în Biblie se referă la A. vera. Extractele de A. vera sunt folosite pe scară largă în cosmetică și medicina alternativă, susținându-se că au proprietăți de reîntinerire, vindecare sau analgezice.crema cicatrizanta

În cosmetică este folosită din ce în ce mai mult. Producătorii cei mai responsabili extrag și purifică extractele evitând componentele cele mai iritante. Principiul activ constă în sucul gelatinos din frunze. Mirosul este caracteristic și puternic, în timp ce gustul este amar și neplăcut. Din frunze practic se obțin doi compuși: gel, care este porțiunea mucilagină a țesutului sau mezofilului situat în centrul frunzelor și suc de aloe sau latex, este sucul obtinut prin taierea frunzelor.

Studiile au arătat că polizahardele din extractul de Aloe vera, aplicate pe piele au acţiune cicatrizantă prin stimularea procesului de reepitelizare, stimularea fibroblastelor şi producţiei de colagen, cresc elasticitatea dermică şi hidratează pielea. Aloe vera este unul dintre cele mai folosite ingrediente naturale în cazul afecțiunilor cutanate sau pentru refacerea și hidratarea pielii.

 

Aloe vera se regăsește în produsul Farederm cremă, care regenerează pielea în mod natural. Cremă pe bază de extracte din flori de gălbenele, sunătoare și muguri de plop stimulează procesul natural de refacere a pielii afectată de arsuri, tăieturi sau julituri. Oferă protecție pielii cu leziuni. Nu conține coloranți sintetici. Fără conservanți și parfumuri artificiale.

 

Bibliografie

Teplicki E, Ma Q, Castillo DE, Zarei M, Hustad AP, Chen J, Li J. The Effects of Aloe vera on Wound Healing in Cell Proliferation, Migration, and Viability. Wounds. 2018 Sep;30(9):263-268. PMID: 30256753.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.