facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-02-17
Vizualizari: 1850
Comentarii: 2
Alimente pe care e bine să le eviți când ești răcit

Să iei pastile și să bei ceaiuri când ești răcit nu e neapărat suficient. Trebuie să ai mai multă grijă și la alimentație. Unele mâncăruri, precum supa de pui, salatele verzi cu ceapă și usturoi pot fi tratament în sine. Altele, însă, agravează simptomele și încetinesc vindecarea. Iată ce e bine să eviți și de ce!

Produc mucus

Lactatele grase, dulciurile cu zahăr alb, făinoasele, prăjelile și grăsimile stimulează secreția de mucus și agravează simptomele de nas înfundat, tuse productivă, strănut. Evită-le pentru câteva zile pentru a-ți menține cât mai curate căile respiratorii.

Deshidratează

În răceală, e important să te hidratezi foarte bine pentru a stimula eliminarea toxinelor și a fluidifică mucusul, iar ceaiurile calde din plante medicinale îndeplinesc cu succes acest rol. Pe de altă parte, cafeaua și alcoolul au efect opus – deshidratează, iar astfel agravează durerea de cap și fac ca mucusul să fie și mai greu de eliminat prin tuse.

Irită gâtul

Mare atenție la gât în perioada aceasta. E bine să mănânci alimente moi, călduțe, cu efect emolient, cicatrizant. Evită preparatele foarte condimentate, picante, acre (care conțin oțet), chips-urile, popcornul, biscuiții și covrigeii sărați. Toate acestea irită și mai mult mucoasa, agravează durerea și provoacă tuse.

Scad imunitatea

Dulciurile sunt primele pe această listă. Potrivit studiilor, zahărul rafinat scade capacitatea sistemului imunitar timp de cinci ore. În plus, el nu are nicio valoare nutritivă, am putea trăi foarte bine fără el.

ceai medicinal

Prepară-ți un „dulce” din miere cu scorțișoară și cacao sau miere cu fructe de pădure (cătină, aronia, afine), ori un desert raw vegan din semințe, nuci, fructe uscate, toate acestea având valoare nutritivă considerabilă.

Se digeră greu

Mâncărurile cu sosuri, prăjeli, grăsimi, fast-food-ul, tocănițele, chiftelele și tochiturile, precum și combinațiile greșite în farfurie se digeră greu și dau de lucru suplimentar organismului. În plus, vin cu un plus de toxine care trebuie eliminate. Stai departe de aceste mâncăruri până te faci bine.

Meniul ideal constă în ouă, avocado, cereale integrale cu lapte vegetal la micul dejun, supe calde la prânz, pește la grătar sau carne slabă de vită sau de curcan la cină, alături de salate, legume la cuptor, piureuri din rădăcinoase etc. Nu uita să bei cât mai multe ceaiuri special concepute pentru răceală și gripă, cum ar fi ceaiul Hapciu, să faci inhalații cu uleiuri esențiale Hapciu și să te odihnești.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Multumesc ,foarte binevenite sfaturile!Sunt foarte multumita de Vitaminele Complex B...aveam tensiune,faceam dese atacuri de panica...de cand le iau,aproape 4 luni,mi s-a reglat tensiunea.Eu zic ca a contribuit in proportie de 8o %,poate chiar mai mult dar intra in calcul si tratamentul medicamentos si regimul alimentar.Oricum,am mare incredere in produsele Fares...Multumiri si mult bine tuturor!

voicu elena angela
3 August 2020

Multumesc pentru aceste sfaturi! Folosesc produsele de la Fares ,iar Biomicinul este de mareajutor mereu.FELICITARI Si MULTUMIRI!

Stanicel Cristiana
2 August 2020
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri