facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-07-07
Vizualizari: 2025
Comentarii: 0
Alimente interzise și alimente indicate când ai colesterolul mărit

Se știe că un nivel crescut al colesterolului în sânge duce la diverse afecțiuni. Riscul de a  dezvolta coronaropatii aterosclerotice și hipertensiune arterială crește proporțional cu nivelul colesterolemiei.

Dieta are un rol foarte important în prevenirea și tratarea hipercolesterolemiei. Dacă știm ce alimente detoxifiante ar trebui să mâncăm și care sunt alimentele care scad colesterolul putem să ținem sub control nivelul sanguin al colesterolului.

Dintre cei mai importanți factorii care determină creșterea colesterolului sunt alimentația cu multe grăsimi de natură animală, alimentația de tip fast-food, alimentele cu conservanți, obezitatea, stresul, alcoolul, tutunul și cofeina.

Tocmai de aceea cea mai importantă măsură care se impune este cea alimentară și constă în reducerea consumului de grăsimi saturate cum este carnea grasă, untul, margarina. Se poate alege pentru consum o carne foarte slabă cum este cea de pui sau și mai bine, cea de pește.

Untura, untul, margarina, laptele, uleiul de floarea-soarelui rafinat pot fi înlocuite cu unt vegetal preparat în casă, lapte vegetal de cereale sau seminte oleaginoase, ulei de măsline, de soia, de in sau de rapiță.

Dieta edenică bogată în multe fructe, legume și cereale este una din dietele cu efecte excepționale atât pentru sănătate, cât și pentru siluetă. Alimentele bogate în fibre scad colesterolul cu pana la 5% și au efect energizant. Acestea sunt cerealele integrale, fulgii de cereale, tărâțele de ovăz, leguminoasele (fasole, linte, năut, soia), ciupercile, fructele și legumele. Ceapa și usturoiul sunt folosite din vechime pentru sănătate și au un efect hipocolesterolemiant remarcabil. De asemenea merele, lămâile, vinetele și ardeii în special cei iuți, sunt alimente indicate în dieta recomandată în colesterol mărit.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri