facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-06-18
Vizualizari: 2170
Comentarii: 0
Alimente care te satură, dar nu te îngrașă

Se știe că, dacă vrei să slăbești, trebuie să reduci numărul caloriilor. Însă nu e nevoie să te înfometezi, să stai cu stomacul gol. Chiar este contraindicat, deoarece privarea de hrană scade imunitatea, sunt afectate oasele, musculatura, sistemul digestiv, apar afecțiuni renale, biliare. În plus, o astfel de cură restrictivă nu poate fi ținută pe termen lung, iar când revii la stilul alimentar normal, vei pune la loc toate kilogramele, ba chiar în plus. Secretul e să-ți păcălești foamea și să te simți bine cu tine.

Alimente sărace în calorii, dar care te satură. De asta ai nevoie în cura ta de slăbire. Nutriționiștii susțin că, dacă vrei să dai jos câteva kilograme, stomacul nu trebuie ținut gol, ci umplut cât mai des cu alimente sărace în calorii. Acestea te satură, țin de foame până la următoarea masă și îți taie pofta de ronțănele. Care sunt aceste alimente miraculoase? În primul rând cele care conțin fibre.

Fibrele acționează ca un burete (absorb apa), ajută la instalarea mai rapidă a senzației de sațietate fără vreun aport de calorii, scad apetitul, încetinesc absorbția glucidelor și a grăsimilor sau chiar elimină grăsimile din hrana ingerată, înainte de a fi absorbite. Fibrele vegetale de grâu, spre exemplu, absorb apa și își măresc volumul în stomac de 8-14 ori, creând prin mecanism mecanic senzația de sațietate. Același lucru fac semințele de psyllium și senna – inhibă reabsorbția apei la nivelul intestinului gros, cresc volumul și presiunea asupra pereților intestinali, făcându-te să uiți de foame. Semințele de in și fulgii de ovăz sunt și ei bogați în fibre, putându-se combina dimineața, la micul dejun, cu tărâțe de psyllium, în iaurt sau în lapte. De asemenea, rădăcina de konjac conține o fibră solubilă care are capacitatea de a absorbi lichidele de până la 100 de ori greutatea sa și a se transforma într-un gel sărac în calorii care umple stomacul. Plantago ovata este o altă plantă medicinală bogată în mucilagii şi fibre solubile care, în combinaţie cu apa, cresc volumul intestinal. În magazinele naturiste, fibrele se găsesc și în amestecuri cu plante medicinale, sub forma unor complexe destinate scăderii apetitului și stimulării arderilor.

Alte alimente cu „volum mare”, dar sărace în calorii sunt supele/ciorbele de legume, cu sau fără carne. Ele conțin fibre și apă, îți umplu stomacul și calmează foamea. Te vei sătura și dacă mănânci o salată mare cu frunze verzi, castraveți, morcovi, ridichi etc. Ronțăind 15 minute la ea, ai senzația că masa durează mult. Exact atât cât îi ia creierului pentru a conștientiza senzația de sațietate. Și fructele conțin fibre și te satură. Pepenele roșu este cel mai indicat într-o cură de slăbire. Are doar 30 de calorii la 100 g, iar după o felie consistentă ți s-a umplut stomacul. Ananasul chiar ajută la topirea grăsimii, accelerând metabolismul, iar căpșunele fac și ele parte din categoria fructelor dietetice, care ajută la eliminarea excesului de apă și la detoxifierea organismului.

 

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri