facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-07-22
Vizualizari: 1752
Comentarii: 0
Alimente care susțin sănătatea intimă

Știai că există o legătură strânsă între alimentație și sănătatea intimă? Ceea ce mănânci poate afecta pH-ul vaginal sau poate contribui la echilibrarea hormonală, în special la menopauză. Îți vom dezvălui acum ce e bine să pui pe masă pentru a preveni infecțiile, uscăciunea și alte probleme tabu din viața femeilor.tratament din plante

PH-ul vaginal ar trebui să aibă valori cuprinse între 3,8 și 4,5. Când acesta se dezechilibrează, se creează mediul perfect pentru multiplicarea bacteriilor. Atunci apar chinuitoarele infecțiile vaginale. Acestea se vindecă cel mai bine cu ovule naturale Ginosept și cu antibiotice Biomicin Urinar pe bază de uleiuri esențiale. În timpul tratamentului, e bine să introduci în meniul zilnic și câteva alimente benefice. Pe acestea le poți consuma și preventiv, ca parte a stilului tău de viață, pentru a preveni recidivele.

Probioticele

Chefirul, iaurturile naturale, murăturile sunt benefice atât pentru digestie, cât și pentru sănătatea intimă. Datorită probioticelor conținute, ele echilibrează pH-ul vaginal, previn și combat infecțiile fungice, precum cele care cauzează candidoză.

Alimente bogate în fitoestrogeni

Odată cu vârsta, producția de estrogen din organism începe să scadă. Ea poate fi compensată prin consumul fitoestrogenilor, acei compuși care se găsesc în plante și care imită efectele estrogenului, contribuind la echilibrarea hormonală. În plus, combat uscăciunea vaginală. Surse bogate în fitoestrogeni sunt semințele de susan, de in, fasolea, avocado, tofu și soia. Anumite plante medicinale bogate în fitoestrogeni se folosesc și în compoziția ovulelor destinate atrofiei vaginale.

Nucile

Deoarece conțin o cantitate mare de vitamina E, nucile (simple, caju sau pecan) hidratează membrana mucoasei vaginale și previn uscăciunea intimă. În plus, întăresc musculatura vaginală, lucru benefic pentru femeile care urmează să nască natural.

Acizii grași esențiali Omega 3

Ajută și ei în cazul uscăciunii vaginale și îmbunătățesc circulația sângelui. Nu ar trebui să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză. Astfel, e bine să se consume pește gras, ulei din semințe de in sau ulei de cătină, ouă, avocado, fructe oleaginoase.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri