×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Alimente care îţi întăresc imunitatea

Noutăți Fares

Un sistem imunitar scăzut înseamnă pericol pentru sănătatea organismului tău. Înseamnă că devii sensibil la infecţii, virusuri, că toate bolile se pot prinde de tine. Iar cum toamna aduce cu sine, pe lângă ploi, vânt, frunze galbene, şi sezonul de gripă, e cazul să iei măsuri! Întăreşte-ţi imunitatea şi vei spune „pas” răcelilor!

Prima şi cea mai simplă măsură pe care trebuie să o iei este să te odihneşti suficient, să eviţi, pe cât posibil, stresul, să faci sport şi să ai o igienă corespunzătoare. Mai departe, imunitatea se întăreşte prin alimentaţie şi remedii naturiste.

Poţi să incluzi in dieta ta cât mai multe legume. Printre acestea, spanacul (conţine antioxidanţi, fier, magneziu, vitaminele C, B12, care revitalizează organismul), broccoli (şi el o sursă de potasiu, fier, acid folic, vitamina C, B2, A), morcovii, cartofii (conţin betacaroten, plus o mulţime de minerale şi vitamine) şi bineînţeles, ceapa şi usturoiul, antibiotice naturale cu proprietăţi curative şi antiseptice. Adaugă în toate mâncărurile tale pătrunjel. E plin de vitamina C, o legătură de pătrunjel având chiar mai multă vitamina C decât un kilogram de portocale.

Printre fructele recomandate se numără cele bogate în antioxidanţi şi vitamina C, cum ar fi grepfrutul, kiwi, afinele, măceşele, cătina şi merişoarele. Prepară-ţi cocktailuri din aceste fructe, la care să adaugi câteva linguriţe de miere, 3-4 picături de tinctură de propolis sau câteva feliuţe rase de ghimbir(o rădăcină aromată de mare ajutor când ne doare gâtul).  Vei obţine o bombă de vitamine excelente pentru imunitate.

În dieta ta mai poţi adăuga ciupercile, cunoscute pentru efectele lor antibacteriene şi antivirale, dar şi pentru capacitatea lor de a întări sistemul imunitar.

Nu uita să bei cât mai multe lichide şi ceaiuri din plante medicinale care întăresc imunitatea, cum ar fi cel de soc, echinacea, cătină sau măceşe.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.