facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-09-29
Vizualizari: 2263
Comentarii: 0
Alimente care dau senzaţia de saţietate

Stomacul nu are senzori care să ne spună când e plin. În hipotalamus există centri ai senzaţiei de foame şi de saţietate, care se activează în funcţie de cât şi ce mâncăm. Din acest motiv, unele alimente par mai „săţioase” decât altele.

Săţios nu înseamnă că trebuie să se digere greu şi să stea mult în stomac. E adevărat, carnea, mâncărurile grele, prăjelile, te satură, dar stau în stomac până la 6-8 ore, forţându-l să producă mai mult acid şi aşa apare gastrita, ulcerul, refluxul gastroesofagian. Dacă vrei să mănânci mai puţin, sănătos şi să te simţi sătul, să nu mai fii tentat să ronţăi între mese, iată spre ce trebuie să te orientezi.

La micul dejun – ouă fierte sau cereale integrale cu iaurt. Ouăle conţin proteine şi nutrienţi de calitate care îţi vor da energie în prima parte a zilei. Pregăteşte-ţi alături de ele o cană de ceai verde, mai sănătos decât cafeaua. Pe de cealaltă parte, cerealele integrale, în special ovăzul, conţin carbohidraţi cu absorbţie lentă şi câteva ore bune nu vei simţi nevoia să ronţăi ceva.

Gustare. Prima gustare a zilei poate fi compusă dintr-un pumn de nuci, migdale, caju - surse de omega-3, proteine şi fibre, care reglează nivelul zahărului din sânge dau senzaţia de saţietate. Până la masa de prânz eşti aranjat.

Prânz. O supă cremă de legume sau una de pui, cu tăieţei făcuţi în casă, te vor sătura încât aproape nu vei mai simţi nevoia de altceva. O altă idee – măncărurile pe bază de fasole, mazăre, linte, năut, alimente bogate în proteine, fibre şi vitamine. Salatele de legume cu peşte la grătar îţi aduc proteine de calitate şi fibre care te vor menţine sătul cel puţin 3 ore de acum încolo.

Gustare. Un iaurt, un măr sau o felie de dovleac copt. Acesta din urmă conţine fibre şi nu permite caloriilor să se transforme în grăsime. Iar acum e sezonul lui.

Cină. O salată de avocado este o alegere cum nu se poate mai bună. Are un conţinut ridicat de uleiuri bune, e destul de uşoară şi foarte sănătoasă. Mai poţi mânca o porţie de cartofi fierţi în coajă, condimentaţi cu rozmarin şi ulei de măsline, sau o salată de legume, pentru că se digeră uşor şi conţine fibre.

Dacă peste zi ţi se goleşte stomacul şi simţi că ţi-e foame, bea puţină apă. Sau mai degrabă un ceai medicinal care, printre altele, îţi dă senzaţia de saţietate. Spre exemplu, cel de soc, de urzică, de mătase de porumb sau ceaiul verde. La sfârşit, dacă tragi linie, vei vedea că ai mâncat sănătos, gustos şi nu ai simţit nicio secundă foamea.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri