facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-05-26
Vizualizari: 791
Comentarii: 0
Alimente care curăță ficatul

Dacă mănânci toată ziua numai hamburgeri și cartofi prăjiți, în fiecare seara te cinstești cu câte două beri la terasă cu băieții, iar acum ți-ai propus să-ți cureți puțin ficatul obosit de atâtea toxine, esti pe calea cea dreaptă. Însă ne pare rău să te anunțăm că, doar cu o cutie de capsule de armurariu sau de silimarină nu rezolvi nimic. Dacă nu îți schimbi stilul alimentar și dacă nu adopți o dietă “curată”, demersul tău nu va avea sorți de izbândă. Acest gen de pastile se numesc “suplimente” alimentare tocmai din acest motiv – pentru că “suplinesc” alimentația, care trebuie să fie corectă. Îți dăm câteva sugestii.

- Aproape toate alimentele bogate în fibre sunt bune pentru ficat. Includem aici fulgii de ovăz, legumele cu frunze verzi, fasolea, mazărea, lintea, broccoli și fructele. Ele reduc nivelul colesterolului, nu generează prea multe toxine în organism și ușurează funcția ficatului. Însă atenție - câteodată toate aceste fructe și legume pe care le iei din surse nesigure pot conține o mulțime de pesticide dăunătoare pentru ficat.

- O dietă bazată exclusiv pe fibre va lipsi corpul de alți nutrienți necesari. Ai nevoie de proteine, însă ia-le din carne slabă de pui sau pește și renunță la hot-dog, hamburger, fripturi cu sosuri grele. Și în acest caz trebuie să îți atragem atenția că ar fi bine să cauți o sursă sigură de unde să-ți iei puiul și peștele. Este știut faptul că puiul din crescătorii e plin de hormoni de creștere, iar peștele poate proveni din ape poluate și conține mercur, toate aceste toxine fiind dăunătoare pentru ficat.

- Roșiile, usturoiul, uleiul de măsline presat la rece, avocado, grepfrutul, lămâile, nucile și sfecla sunt alte mâncăruri pe care e bine să le incluzi în dieta ta de curățare a ficatului.

Anumite condimente, cum sunt scorțișoara și turmericul, strecurate în diverse mâncăruri, nu numai că le dau gust, dar au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Conțin antioxidanți care ajută la curățarea ficatului, au efecte antiinflamatorii, reduc colesterolul.

- Dintre ceaiurile medicinale, cele mai bune sunt cel verde, ceaiul de armurariupăpădie, brusture sau soc. Sunt adevărate remedii naturiste care îmbunătățesc funcțiile ficatului și îl ajută să elimine mai repede toxinele.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri