facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-06-05
Vizualizari: 2738
Comentarii: 0
Alimentația corectă a mămicii în perioada alăptării

O proaspătă mămică, abia ieșită cu bebelușul din maternitate, are pe lângă o mulțime de alte griji, una legată de propria persoană – ce să mănânce astfel încât să nu afecteze alăptarea, iar bebelușul să beneficieze de toți nutrienții de care are nevoie. Ei bine, vestea bună este că regimul alimentar în timpul alăptării este mai puțin restrictiv decât în perioada sarcinii. Trebuie totuși să știi că sunt câteva alimente interzise, iar alte recomandate pentru faptul că stimulează lactația.

O proaspătă mămică trebuie să mănânce în primul rând mai sănătos și echilibrat. Evită prăjelile, afumăturile, conservele, mezelurile și alimentele grase, procesate, pentru că alterează calitatea laptelui. În ceea ce privește colicile, se vorbește despre alimente consumate de mamă care ar accentua problema. Adevărul e că fiecare bebeluș reacționează diferit la mâncarea consumată de mamă. Cel mai bine este să fii atentă la tot ce mănânci și să excluzi din dietă ceea ce vezi că i-a provocat dureri copilului. În general, alimentele care dau gaze și balonare sunt varza, fasolea, broccoli, strugurii etc., ele putând provoca neplăceri atât mamei, cât și bebelușului.ceai medicinal

Mai trebuie să eviți cafeaua, ciocolata, care conțin cofeină și, transferată în lapte, poate agita copilul. Dozele mici, cu cel puțin două ore înainte de alăptare, sunt permise. Alcoolul, evident, este strict interzis, precum și fumatul. Dacă nu te poți abține, lasă măcar o oră să treacă de la ultima țigară fumată până când alăptezi. Trebuie sa consumi cu moderație şi dulciurile pe bază de zahăr și produsele care conțin carbohidrați (paste făinoase, pâine albă, produse de patiserie).

În schimb, bea cât mai multe lichide. Ceaiurile de chimen, fenicul, schinduf, soc, busuioc etc. au rolul de a stimula lactația și a îmbunătăți calitatea laptelui. Fructele și legumele nu trebuie să-ți lipsească din meniu, la fel și cerealele integrale, care te feresc de constipația la care ești predispusă în această perioadă. Peștele e bun, conține acizi grași Omega 3 și 6, însă unele tipuri de pește pot conține și mercur, așa că nu abuza. În continuare ai nevoie de acid folic (prezent în spanac, năut, sparanghel, ficat), de calciu (pe care-l găsești în produse lactate, migdale, portocale, unele legume), de proteine (carne de pui, de vită, pește, ouă). Prepară-ți în casă sucuri naturale din fructe și legume, nu te feri de grăsimile sănătoase (din uleiuri presate la rece, brânză de casă, unt, smântână) și prepară-ți majoritatea alimentelor la grătar, la cuptor sau fierte. Mănâncă variat și atât tu, cât și bebelușul tău veți fi sănătoși și fericiți!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri