Natura ne oferă alternative lipsite de efecte secundare pentru numeroase afecțiuni printre care se numără și infecția cu Helicobacter pylori. Studiile moderne au evidențiat o serie de plante medicinale, alimente și condimente care opresc dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori, care este responsabilă de inflamaţiile mucoasei stomacului şi de producerea, în procent de 75%, a ulcerului gastric şi duodenal. Astfel broccoli, sucul de varză bogat în vitamina U, uleiul de măsline, fructele de merișor, afine, fructele de soc, zmeura, căpșunile, strugurii, roșiile și usturoiul pot constitui alimente medicament. La acestea puteți adăuga cimbru, ghimbir, chimen, scorțișoară, cuișoare, nucșoară, condimente care au și ele acțiune anti-Helicobacter.
O alternativă sigură şi eficientă la antibiotice pentru eradicarea Helicobacter pylori este preparatul din plante medicinale Helicostop, recomandat atât persoanelor care au ulcer sau gastrită cu Helicobacter pozitiv, cât și purtătorilor de Helicobacter care nu acuză simptome.
Pe durata tratamentului cu Helicostop vă sfătuim să evitaţi alimentele care produc hiperaciditate cum sunt: carnea grasă, mezelurile, brânzeturile fermentate, iaurtul, kefirul, afumăturile, conservele, prăjelile, grăsimea animală, dulciurile concentrate (ciocolată, dulceţuri), produsele de patiserie, zarzavaturile crude, fibroase sau cu celuloză dură (castraveţi, ridichii, gulii, sfeclă, fasole uscată, mazăre uscată, vinete), legume şi condimente picante (ceapă, ardei iute, piper, hrean, muştar), fructele crude, băuturile prea reci sau fierbinţi, oţetul, murăturile, alcoolul, ceaiul negru, ceaiul verde, cafeaua. Alimentele trebuie administrate în porţii mici şi repetate (5-6 mese/zi), la ore fixe sau de câte ori apare durerea, într-o stare de relaxare, mestecând bine hrana.