Algoplant capsule – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Algoplant capsule

Sfaturi Practice

Produsul este 100% natural cu eficienţă dovedită în peste 80% din cazurile de cefalee şi migrene testate, iar efectul se instalează în maxim o oră de la administrare. Uleiurile esenţiale folosite în compoziţia capsulelor moi sunt riguros caracterizate botanic şi biochimic, ele asigura efect crescut si reproductibil. Spre deosebire de medicaţia alopată, nu generează hepato-toxicitate, retenţie hidrosalină (edeme) şi nu generează rezistenţă şi dependenţă la tratament.

Uleiul vegetal de negrilică are efect antiinflamator şi analgezic dovedit în studiile pre-clinice şi clinice şi acţionează prin inhibarea căilor ciclooxigenazei şi 5-lipoxigenazei din metabolismul acidului arahidonic. Uleiul esenţial bogat în timochinonă este responsabil de aceste efecte.

Metil salicilatul din uleiul esenţial de mesteacăn galben are atât efect antiinflamator, cât şi analgezic şi acţionează similar aspirinei prin inhibarea sintezei de prostaglandine, reducând astfel durerile de cap. Acest principiu majoritor are şi mecanisme secundare, cum ar fi: creşte pragul durerii şi are acţiune stimulentă şi inhibitorie asupra receptorilor TRPV1 (pentru fierbinte şi durere).

Studiile au arătat că asocierea curcuminei din uleiul de turmeric cu acizii graşi din uleiurile vegetale conduce la obţinerea unui efect sinergic benefic pentru reducerea numărului de atacuri migrenoase pe parcursul a 2 luni de tratament, la persoanele testate. Curcumina acţionează prin scăderea factorului de necroză tumorală (TNF-α), care este mărit în cazul neuroinflamaţiei.

Uleiul esenţial de lavandă stabilizează membrana lizozomală şi membrana celulară a eritrocitelor. Importanţa stabilizării membranei lizozomale constă în limitarea răspunsului inflamator prin prevenirea eliberării constituenţilor lizozomali ai neutrofilelor activate.

În cadrul unor studii în care au fost evaluate efectele β-cariofilenului din uleiul esenţial de copaiba  a fost evidențiată acțiunea antiinflamatoare a acestui principiu activ prin inhibarea citokinelor pro-inflamatorii. De asemenea, uleiul esenţial are şi efect antinociceptiv periferic şi central, demonstrat în studiile pre-clinice.

Efectul analgezic al uleiului esenţial de mentă se datorează mentolului care acţionează prin activarea receptorilor opiozi k sau prin blocarea canalelor votaj-dependente de Na+ şi Ca2+, iar efectul antiinflamator este datorat împiedicării eliberării de prostagladine din cascada acidului arahidonic.

Uleiul esenţial de smirnă administrat sub formă de capsule moi la persoanele cu dureri de cap a demonstrat efecte puternice la femei şi bărbaţi, la doza de 200 mg, similare cu cele ale analgezicelor de referinţă (diclofenac, ibuprofen) şi nu a produs efecte secundare. Acesta acţionează prin inhibarea producţiei mediatorilor inflamatori, incluzând oxidul nitric şi prostaglandinele.

Efectul analgezic al uleiului esential de lemongrass, administrat oral, este similar cu cel al opioidelor care acţionează periferic, nu influenţează SNC şi nu provoacă toleranţă după o perioadă de 5 zile. Mecanismul de acţiune se datorează blocării expresiei enzimei COX-2 implicată în mecanismul durerii şi inflamaţiei, iar principiul activ respomsabil este citralul.

Eugenolul din uleiul esenţial de cuişoare este un agent analgezic central şi periferic care reduce durerea indusă prin diferite modele experimentale. Mecanismul de acţiune al eugenolului se darorează blocării eliberării substanţelor endogene care stimulează terminaţiile nervoase ale durerii.  A arătat cea mai puternică acţiune antiinflamatoare, de inhibare a COX-2, în timp ce metileugenolul a prezentat cea mai puternică activitate inhibitorie a 15-LOX, ambii compuşi pot fi utilizaţi ca  agenţi antiinflamatori.

Acizii boswellici din uleiul esenţial de tămâie au un mecanism de acţiune unic, şi anume: inhibă doar enzima 5-LOX, fără afectarea ciclooxigenazei şi se evită astfel dezvoltarea reacţiilor adverse întâlnite în tratamentele cu antiinflamatoare nesteroidiene.

 

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.