facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-02-12
Vizualizari: 1083
Comentarii: 0
Alăptarea corectă: cât trebuie să dureze, sfaturi practice și plante care stimulează lactația

Beneficiile alăptatului sunt enorme, atât pentru mamă, cât mai ales pentru copil. În primele 6 luni de viață bebelușul nu are nevoie de nimic altceva. Laptele matern este hrana perfectă, îi asigură toate substanțele nutritive necesare pentru o dezvoltare sănătoasă. Pentru ca bebe să beneficieze la maximum de acest valoros aliment, e bine să cunoști câteva lucruri importante care să facă parte din rutina ta zilnică.

Rutina alăptării

  • Spală sânul înainte de „masă”, dar nu cu săpun, pentru a nu usca pielea și așa sensibilizată. Este suficient să clătești puțin cu apă călduță, cât să îndepărtezi transpirația firească, apoi să ștergi cu un prosop moale.
  • Alăptează într-o cameră liniștită, fără televizor, fără muzică, fără voci și gălăgie.
  • Trebuie să stai confortabil, cu spatele sprijinit și picioarele ușor ridicate. Copilul se poziționează cu burtica față în față cu burta ta.
  • Se începe cu un sân și se lasă copilul până îl golește. Laptele „de început” este bogat în glucide, dar sărac în lipide și grăsimi. Abia după un timp, când vezi că bebelușul înghite mai rar și muncește mai mult să sugă, primește și laptele bogat în lipide, care îi asigură creșterea. La următoarea masă, poate trece la celălalt sân.
  • Nu ține copilul la sân mai mult de 30 de minute. De obicei, în primele 5-10 minute mănâncă circa 2/3 din cantitatea de lapte de care are nevoie.
  • Bebelușii mai mici de 3 luni trebuie alăptați o dată la 3-4 ore.
  • După masă, ajută-l să râgâie. Îl poți ține cu capul pe umărul tău, masându-i puțin spatele sau bătându-l foarte ușor pe spate.

Plante care stimulează lactația

Cu cât îți alăptezi bebelușul mai mult, cu atât mai bine. Laptele matern îi crește imunitatea, îl face mai puternic, mai sănătos. Iar dacă nu ai suficient lapte, există remedii naturale de mare ajutor, care stimulează lactația.

  • Chimenul este celebru încă din bătrâni pentru efectul lui benefic asupra femeilor care alăptează. Acestea obișnuiau să bea supă de chimen ca să aibă lapte mai mult. În prezent, specialiștii recomandă consumul a 1-3 căni de infuzie pe zi care, pe lângă faptul că stimulează lactația, îmbunătățește calitatea laptelui. Infuzia se prepară din două lingurițe rase de semințe la 250 ml de apă fierbinte și are un gust dulce-picant cu note piperate, florale.
  • Fructele de fenicul sunt și ele recomandate în perioada alăptării. Se prepară o infuzie dintr-o linguriță de fructe la 250 ml de apă și se bea după mesele principale.ceai medicinal
  • Ceaiul de anason. Și el stimulează lactația, substanţele active din fructele de anason au și efect anti-colicativ, ele trec în laptele matern contribuind la reducerea disconfortului abdominal la sugari.
  • Schinduful este o altă plantă care dă rezultat uimitor de rapid în sporirea lactației și, în plus, îmbunătățește metabolismul mamei. Potrivit studiilor, volumul de lapte crește semnificativ după doar 24-72 de ore de la începerea curei. Se bea tot sub formă de infuzie.
  • Alte ceaiuri indicate sunt cele de roniță, sânziene, cimbrișor. Citește prospectul pe fiecare produs, înainte de administrare. În magazinele naturiste există rețete de ceaiuri gata preparate din mai multe plante care stimulează lactația. Se beau 3-4 căni de ceai pe zi. Poți apela și la capsule pentru stimularea lactatiei cu astfel de plante. Sunt naturale și deosebit de eficiente. Se administrează până la dobândirea unei lactații optime.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri