facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-02-14
Vizualizari: 2694
Comentarii: 0
Ajutoare din natură pentru tratarea sinuzitei

Răcelile incorect tratate pot lăsa urme. Unele chiar mai complicate și cu simptome mai supărătoare. Una dintre ele este sinuzita, care presupune inflamarea membranei mucoasei nazale şi se manifestă prin dureri de cap, la nivelul frunţii, tuse productivă, rinoree, respiraţie urât mirositoare, diminuarea senzaţiilor de văz şi gust. Simptomele acestea sunt asemănătoare cu cele din răceală. Diferența este însă că, dacă răceala se ameliorează într-o săptămână, sinuzita abia după această perioadă începe să se manifeste. Nu e foarte gravă și se poate trata cu remedii din natură.

Inhalatii cu aburi

Cea mai bună soluție pentru a trata sinuzita o reprezintă inhalațiile cu aburi și plante puternic aromate. Aburul cald fluidizează secrețiile și golesc sinusurile, iar plantele medicinale vin cu efectele lor antibacteriene, dezinfectante, vindecătoare. Recomandăm aici menta, busuiocul, eucaliptul, cimbrul și cimbrișorul, sub formă de ulei esențial sau infuzie. Pune-ți un prosop pe cap și stai deasupra vasului cu apă caldă și uleiuri din plante pentru 10-15 minute.

Tot de căldură te mai poţi folosi aplicând pe nas şi pe pomeţi un săculeţ cu sare, încălzit, sau comprese calde şi umede. Vei vedea că ușurează respirația și alungă durerea din sinusuri. Cataplasmele cu tătărească sunt un alt remediu dovedit. Rădăcina acestei plante se fierbe în lapte, când s-a înmuiat se zdobește, se întinde pe o pânză și se aplică pe frunte. Ar trebui menținută circa două ore.

Bea multe ceaiuri calde

Nu se poate fără ele! Te hidratează, păstrează mucusul diluat și descongestionează căile nazale. După fiecare cană de ceai cald băut, nasul ți se curăță. Cele mai bune ceaiuri în caz de sinuzită sunt: de rozmarin (are efecte antiseptice, purificatoare), de eucalipt (ideal în congestie nazală, tuse, faringită, bronșită, sinuzită, febră și răceală în general) sau de soc (tratează infecțiile respiratorii).

Picăturile nazale

Acestea trebuie să facă și ele parte din pachetul de tratament. Sigur, ieftin și la-ndemână este să ți le prepari tu, în casă. Ai de ales între: ceai de gălbenele, apă cu sare sau apă cu un praf de bicarbonat. Soluția salină e bine să fie ușoară, să aibă aproximativ gustul lacrimilor. Pune-ţi câteva picături cu o pipetă, pe rând în fiecare nară, apoi suflă nasul.

Spalaturi nazale

Mai poți face spălături nazale cu tinctură de gențiană diluată în apă. Această plantă conține două substanțe active (hidrastina și berberina) care, potrivit cercetărilor, au un efect antibiotic cu spectru larg, reduc simptomele neplăcute și inflamația mucoasei nazale.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri