facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-07-08
Vizualizari: 1103
Comentarii: 0
Ajutoare din natură pentru o vedere bună

Îți petreci mult timp cu ochii în calculator? Simți câteodată că ai vederea încețoșată și ochii obosiți? Ajută-i prin alimentație! De câte ori nu ai auzit că trebuie să mănânci morcovi ca să vezi bine?! Nu e un mit sau o poveste. Morcovii conțin betacaroten, o vitamină care încetinește evoluția degenerării maculare asociate vârstei și ajută la buna funcționare a retinei. Însă nu doar morcovii ajută vederea. Natura ne oferă câteva plante și alimente extrem de necesare pentru sănătatea ochilor.

Peștele gras

Este o sursă bună de acizi grași Omega 3, care mențin ochii lubrifiați la persoanele cu sindromul ochiului uscat, protejează vasele mici de sânge din ochi și susțin sănătatea celulelor din retină. Vegetarienii își pot lua doza de Omega 3 din nuci, semințe de chia, de in, de cânepă.

Gălbenușul de ou și legumele cu frunze verzi

Conțin luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care protejează ochii de lumina albastră emisă de ecrane și previn formarea cataractei.

Citricele și fructele de pădure

Conțin mulți antioxidanți și vitamina C, de care ochiul are nevoie, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. Consumându-le frecvent, reduci riscul de cataractă.

Goji

Sunt „o bombă” de antioxidanți, în special de betacaroten și zeaxantină. În plus, conțin aminoacizi esențiali, vitamine și minerale care tonifiază întregul organism, inclusiv vederea.

Crăițele

Cei doi antioxidanți de mai sus sunt conținuți și de crăițe, plante care susțin acuitatea vizuală a celor care stau mult timp cu ochii în ecrane.

Strugurii

Aceștia sunt celebri pentru conținutul de resveratrol, un alt antioxidant natural ce vine cu beneficii pentru sănătatea ochilor.

Migdalele

Vitamina E din compoziția lor încetinește procesul de îmbătrânire a celulelor, inclusiv pe cele de la nivelul ochilor.

capsule

Urzica

Pe lângă o gamă largă de vitamine și minerale, această plantă conține și vitamina A, care contribuie la menținerea vederii normale.

Drojdia de bere

E bogată în zinc, un mineral cu rol cheie într-un număr mare de procese biologice, printre care protejarea celulelor de stresul oxidativ, menținerea sănătății retinei și transportarea vitaminei A la retină.

O mare parte din aceste ingrediente se regăsesc în capsulele naturale Vedere bună, recomandate persoanelor care își suprasolicită ochii la calculator sau care conduc noaptea.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri