facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

COMBATE TUSEA NATURAL

Prin tuse organismul nostru încearcă să se elibereze de tot felul de substanțe iritante, însă de cele mai multe ori dacă nu poate fi controlată, devine deranjantă și crează disconfort în organism.

De aceea îți venim în ajutor cu gama PLANTUSIN - remedii naturale de încredere, cu tradiție de 30 de ani, care te pot ajuta să combați orice tip de tuse.


Dacă tusea este însoțită și de durere în gât, consultă această recomandare de produse.


Există tratamente naturale care au la bază combinații complexe de plante medicinale și uleiuri esențiale, care liniștesc tusea fără a o suprima. Află care sunt plantele care te ajută dacă tușești:

Mușețel

Roua cerului

Cimbrișor

Trei frați pătați

Lavanda

Eucalipt

Scai vânăt

Anason

Hrean

Lichen de piatră

Dafin

Fenicul

Flori de tei

Ghimbir

Grindelia

Iederă

Lemn dulce

Nalbă mare

Pătlagină

Podbal

Mușețel

Roua cerului

Cimbrișor

Trei frați pătați

Lavanda

Eucalipt

Scai vânăt

Anason

Hrean

Lichen de piatră

Dafin

Fenicul

Flori de tei

Ghimbir

Grindelia

Iederă

Lemn dulce

Nalbă mare

Pătlagină

Podbal

 

Iedera scade vâscozitatea mucusului având efect puternic expectorant și antispastic bronșic; este eficientă atât în tusea productivă cât și în cea spastică.

Podbalul este emolient, expectorant puternic, antiinflamator și antispastic pe căile respiratorii, fiind eficient în toate tipurile de tuse (productivă, seacă, spastică).

Grindelia are acțiune emolientă şi expectorantă, este benefică atât în tusea productivă cât și în cea seacă prin rezinele din compoziție.

Mugurii de pin, prin conţinutul de pinen şi limonen, au efect expectorant secretolitic similar cu ambroxolul (medicament de sinteză cu efect expectorant) la persoanele cu afecţiuni pulmonare.

Trei frați pătați au acțiune calmantă a tusei, expectorantă și antialergică fiind recomandați atât în tusea productivă cât și în cea seacă, inclusiv în cazul alergiilor și bronșitei asmatiforme.

Roua cerului are 3 actiuni simultan: emolientă expectorantă şi bronhospasmolitică; este eficientă atât în cauzul tusei productive, a tusei seci și în mod particular, asupra componentei spastice din traheobronșita acută, bronșita asmatiformă, bronșiolită.

Hreanul, scaiul vânăt, ghimbirul, alături de piper, bromelaină din ananas și cimbrișor, fluidifică secrețiile bronșice, favorizând expectorația în tusea productivă.

Combinația de flori de tei, mușețel, lemn dulce și nalbă mare prin conținutul ridicat de mucilagii (polizaharide) formează o peliculă protectoare pe mucoasele tractului respirator, contribuind la diminuarea reflexului de tuse, la reducerea iritației de la nivelul mucoaselor și te ajută în tusea seacă, iritativă.

Uleiurile esențiale de eucalipt, fenicul, lavandă spic, dafin, anason stelat fluidifică eficient mucusul de la nivel bronşic şi amplifică mişcările cililor care favorizează eliminarea acestuia prin expectorație.De ce să alegi produsele noastre contra tusei?
Cât de eficiente sunt?
Cum și de ce să asociezi produsele?


Tusea este un act reflex provocat de iritarea căilor respiratorii, prin care organismul caută să elimine mucusul în exces și substanțele străine (de exemplu fum sau praf), protejând astfel plămânii împotriva aspiraţiei acestora. Există mai multe tipuri de tuse:

 • Tusea umedă sau productivă este însoțită de expectoraţie. Apare ca simptom în infecțiile respiratorii, care evoluează cu o creștere a cantității de mucus (spută).
 • Tusea uscată sau seacă este un tip de tuse în care nu se produce mucus, fiind numită și tuse neproductivă. Este provocată de substanțe iritante precum fumul sau praful, virusuri, diverși factori alergeni sau fumat.
 • Există și tuse spastică, care poate apărea asociată cu tusea seacă sau cu cea productivă. Tusea spastică este asociată frecvent cu hiperreactivitatea bronșică (reacție exagerată a căilor respiratorii în cazul expunerii la anumite substanțe iritante, alergeni, toxine, infecții respiratorii).


Fitoterapia oferă posibilitatea de a combate cu ajutorul preparatelor din plante medicinale (siropuri, capsule moi cu uleiuri esențiale, comprimate de supt, ceaiuri, spray-uri) atât tusea productivă cât și pe cea seacă sau spastică.

De ce să alegi produsele din gama Plantusin?

 • Gama Plantusin are o tradiție de 30 de ani.
 • Oferim o schemă completă pentru eliminarea tusei.
 • Produsele conțin ingrediente active 100% naturale.
 • Eficiența produselor a fost dovedită clinic în colaborare cu medici de familie, ORL și pneumologi.
 • Constituie o alternativă naturală pentru persoanele care doresc să evite efectele adverse ale medicației de sinteză.


Dacă te confrunți cu răceală sau gripă însoțită de tuse cu expectorație îți recomandăm:

 • PLANTUSIN FORTE R25, sirop / PLANTUSIN FORTE R22, sirop plic
 • PLANTUSIN UȘUREAZĂ EXPECTORAȚIA R16, capsule moi
 • PLANTUSIN Ceai R26, ceai plic / PLANTUSIN R1, ceai pungă


PLANTUSIN FORTE este cea mai puternică rețetă de sirop Plantusin de până acum, eficientă în toate tipurile de tuse. Conține 23 de ingrediente active: 17 plante medicinale și 6 uleiuri esențiale, ceea ce îi conferă o acţiune puternică şi rapidă printr-o mare concentrație de substanțe active.

 • combate tusea productivă, seacă, spastică, persistentă, tuse reziduală, tusea fumătorului.
 • recomandat de la primele semne de tuse și iritații în gât;
 • remite tusea, fără a o suprima; nu deprimă centrul respirator;
 • emolient – prin mucilagii (polizaharide) care formează o peliculă protectoare pe mucoasele tractului respirator superior, conducând la diminuarea reflexului de tuse, la reducerea iritației și durerii faringiene;
 • ușurează expectorația datorită efectului de fluidificare a secrețiilor bronșice;
 • relaxează musculatura căilor respiratorii fiind antispastic bronșic;
 • reduce inflamația și hipereactivitatea bronșică la posibilii alergeni inhalați;


PLANTUSIN UȘUREAZĂ EXPECTORAȚIA, capsule moi cu uleiuri esențiale, este un remediu natural recomandat în infecții respiratorii acute și cronice însoțite de tuse cu expectorație.

 • Evaluarea eficienței terapeutice a relevat eficiența ca unic tratament în 96,77% din cazurile de tuse productivă din bronșita cronică acutizată, astm bronșic în exacerbare, bronșiectazie suprainfectată.
 • Efectul terapeutic s-a instalat în 3-4 zile. Tusea productivă a dispărut după 6 zile la 61,29% din cazuri și s-a redus cu 50% la celelalte cazuri. Durerea în piept asociată tusei a dispărut în 95% din cazuri.


Dacă te confrunți cu răceală sau gripă însoțită de tuse iritativă îți recomandăm PLANTUSIN CALMANT R44, comprimate de supt asociat cu PLANTUSIN R26, ceai plic / PLANTUSIN R1, ceai pungă.

PLANTUSIN CALMANT este un produs sub formă de comprimate de supt, din plante medicinale, propolis și uleiuri esențiale cu efect protector la nivelul mucoaselor iritate şi inflamate ale gurii şi gâtului, calmând astfel accesele de tuse.

 • Rezultatele clinice: evaluarea eficienței PLANTUSIN CALMANT comprimate de supt, s-a realizat pe un lot de persoane cu infecții acute de căi respiratorii superioare ce prezentau tuse seacă sau tuse spastică şi dureri de gât. În urma administrării s-a constatat ameliorarea simptomelor clinice în toate cazurile.
  Astfel, tusea seacă a dispărut la 66,7% din cazuri și s-a ameliorat la 33,3%, iar tusea spastică și durerile de gât au dispărut la 84,6% şi s-au ameliorat la 15,4% din cazuri. Produsul a fost bine tolerat, fără reacții adverse
 • PLANTUSIN CALMANT s-a dovedit a fi un produs eficient pentru combaterea tusei seci, iritative, chiar de la primele administrări.


PLANTUSIN ceai, este o asociere pe care o consideram necesară, deoarece eliminarea tusei implică hidratarea și fluidificarea secrețiilor bronșice printr-un aport suficient de lichide.

Ceaiul PLANTUSIN conține:
 • plante bogate în mucilagii (pătlagină, lei, lichen de piatră) cu efect emolient, balsamic, antiinflamator care calmează iritațiile de la nivelul mucoaselor și le protejează în tusea seacă, iritativă.
 • plante medicinale cu efect expectorant (cimbru, cimbrișor, șovârv, muguri de pin, scaiul vântului, ghimbir) ce conțin uleiuri esențiale și substanțe numite saponine care subțiază mucusul, făcându-l mai uşor de eliminat.
Prin asocierea acestor produse, efectele lor se potențează, astfel puteți beneficia de efecte mai puternice și puteți scăpa mai repede și ușor de tuse.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri