facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-03-08
Vizualizari: 728
Comentarii: 0
Adio, infecții urinare! Stilul de viață prin care previi recidivele

Te îngrijorează faptul că tot faci infecții urinare? Te-ai săturat să mergi la doctori, să-ți distrugi stomacul cu antibiotice? Acordă mai multă atenție prevenției! Sunt câteva reguli ce țin de stilul de viață care mențin sănătatea tractului urinar și previn recidivele. Dacă îți intră în obicei respectarea lor, infecțiile nu se vor mai „lipi” de tine.

 Reguli de igienă pe care orice femeie trebuie să le respecte

  • Nu amâna nevoia de a merge la toaletă. Urina care stagnează în vezică favorizează înmulțirea bacteriilor.
  • Spală-te pe mâini nu doar după ce folosești toaleta, ci și înainte. De altfel, pentru sănătatea intimă, e mult mai important să te speli înainte, pentru a nu te atinge în zona intimă cu mâinile murdare.
  • Atenție la toaletele publice! Sunt un focar de mizerie. Nu te așeza niciodată pe colacul vasului de toaletă și ai grijă ce atingi cu mâinile.
  • Șterge-te din față în spate, nu invers, pentru a nu aduce microorganismele din zona anală în uretră.
  • Poartă doar lenjerie de bumbac și evit-o pe cea sintetică, de tip tanga.
  • Renunță la șervețelele umede pentru igiena intimă, la absorbantele zilnice parfumate sau la cele interne.
  • Activitatea sexuală intensă favorizează apariția infecției urinare deoarece pot pătrunde mai multe bacterii în vagin, ceea ce se suprapune peste microleziunile apărute din cauza sexului repetitiv. E important obiceiul de a urina după actul sexual. De asemenea, ambii parteneri trebuie să acorde atenție igienei atât înainte, cât și după.
  • Da, igiena e importantă, însă nici să cazi în extrema cealaltă nu e bine. Spălatul excesiv, cu săpunuri antibacteriene puternice, sensibilizează zona intimă și distruge flora bacteriană protectoare.ciuperci

Alimente și băuturi pe care e bine să le consumi mai des

Pentru a preveni infecțiile urinare, în primul rând trebuie să-ți faci un obicei din a bea multe lichide. Ceaiurile medicinale sunt de mare ajutor: în afară de faptul că hidratează și stimulează fluxul de urină, unele plante vin cu efectul lor antiseptic, antiinflamator, diuretic. E vorba despre merișor, ienupăr, coada calului, codițe de cireșe, mătase de porumb. O cură cu ceaiuri se poate ține pe o perioadă de 1-3 luni. În felul acesta, se stabilizează efectele și se previn recidivele.

Ar fi benefică și o cură de întărire a imunității, cu ceai de echinacea vitamine naturale, capsule cu ciuperci medicinale, fructe și legume proaspete. De asemenea, se recomandă consumul zilnic de prebiotice (iaurt, kefir, murături).

Pentru a diminua aciditatea urinei și senzația de usturime atunci când mergi la toaletă, un remediu din bătrâni este consumul zilnic a unui pahar cu apă în care ai dizolvat un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri