Chiar dacă e veche de când lumea, răceala încă ne mai ia prin surprindere, încă mai facem greșeli în tratarea ei. Cunoaștem acum soluții noi de tratament, însă nu le punem corect în aplicare, bem ceaiuri fierbinți, luăm antibiotice când nu e cazul și credem în idei preconcepute, auzite de pe la prieteni. Îți spunem în acest articol ce e fals, ce e adevărat din tot acest amalgam de informații.
-
Ceaiurile fierbinţi nu sunt bune la gât
Adevărat. Nici ceaiurile fierbinţi, dar nici cele reci nu sunt indicate în viroze deoarece, administrate în acest mod, usucă mucoasa. În plus, ceaiurile prea fierbinţi pot produce iritaţii la nivelul mucoasei, iar microleziunile favorizează apariţia bacteriilor. Aşadar, pentru a păstra intactă mucoasa, care este o barieră în calea microorganismelor, ceaiurile se beau calde.
-
Antibioticele naturale nu se combină cu cele de sinteză
Fals. Uleiurile esenţiale sunt cele mai bune antibiotice naturale pe care le poți lua inclusiv preventiv. Nu interferează cu antibioticele de sinteze, dimpotrivă, le măresc eficacitatea şi le reduc efectele adverse.
-
Hidratarea și febra nu au legătură
Fals. Hidratarea corespunzătoare favorizează scăderea temperaturii și ajută la fluidizarea și eliminarea secrețiilor. Sunt necesare cel puțin 3 căni de ceai pe zi, până la 4-6 căni. Dacă febra e mare și dacă apare transpirația, e necesar să bei și mai multe lichide.
-
Trebuie să stai la căldură
Discutabil. Temperatura ideală în casă, iarna, este de 20-22 de grade Celsius. Ea nu trebuie să crească de 24 de grade, nici să scadă mai mult de 17. Căldura excesivă poate duce la insomnii, agitație pe timp de noapte, transpirație; în plus, aerul cald de la calorifere usucă mucoasa nazală și gâtul, sensibilizându-te în fața virusurilor.
-
Ai nevoie de picături nazale ca să respiri bine
Fals. Chiar dacă la început au fost bune și și-au făcut efectul, multe dau dependență și duc la inflamarea și iritarea membranelor nazale. Ele nu trebuie folosite mai multe de 3-4 zile. Ca să-ți desfunzi nasul, mai bine încerci spălăturile cu apă și sare sau inhalațiile cu abur și uleiuri esențiale.
Adaugă comentariu